Két dolog jutott erről eszembe:
1. Ha a rombusz nincs pont Veled (s az üléssel szemben, annak középvonalában), akkor ez adottság, ez van, asszem már volt róla szó korábban ...
2. Ha egyenesen haladáskor kicsit el van fordulva a kormány (a rombusz nem függőlegesen áll), az többmindentől lehet: az út kifele lejtésétől, vályúktól, kerérnyomás különbségtől. Ha ezeket kizárhatjuk, akkor jöhet a futómű (R5TL féle) állítása.
Ezt azért laikusként azzal kezdeném, hogy megemelném a rögzített(!) kocsi elejét (hogy mindkét első kerék a levegőben legyen), kormánykerék elfordítása ütközésig jobbra-balra, s ha ugyanott van "vége", akkor a kormány a ricniken a heyén van. Középállásba forgatás után az első kerekeknek párhuzamosan kell a hátsókkal állni (szándékosan nem egyvonalat írtam, mert az első nyomtáv általában szélesebb, a Thalicsnál 20 mm-rel, tehát mindkét oldalon 1-1 centivel). Ha valami durva hiba van, akkor az ezzel a módszerrel már szemmel is látható: nem párhuzamos, jobbra vagy balra állnak a kerekek, túl nagy az összetartás, stb. Műszerekkel és JÓ SZAKIval persze mindenen lehet finomítani.
Sok autót vezettem, szinte mindegyik "mászott" az úton micsit valamerre, a Thalicsom is icipicit jobbra hord nyárival, de most tettem fel a téli papucsokat, s a próbakör alatt mintha ezt az opciót elfelejtette volna ...
Ha kiugrasz hozzánk, szívesen ránézek ... :-)