ftonyo Creative Commons License 2004.10.11 0 0 29

"Azért akkor nem lett volna esélytelen a dolog ha a franciák akkor például az oroszokkal és velünk fognak össze hogy meggyengítsék a két német birodalmat."

 

Mindehhez szükségeltetett volna egy független, erős Mo is....

 

"Ha hagyják hogy az osztrák birodalom túlsúlya Magyarországra tevődjön át 48-49 után akkor ez a 3 állam együttvéve már nem kis erőt képviselt volna.Persze az angolok írtóztak attól hogy itt nagy változások legyenek.. "

 

Akkor a birodalom már nem lett volna osztrák... A német-osztrák területek csatlakoztak volna a Német Birodalomhoz (tehát a tkp. Ausztria, Cseh- és Morvaország, Szilézia), Galicia és Bukovina orosz megszállás alá került volna. Mi max. a dalmát tengerpartot tudtuk volna megtartani a horvátok leverése után.

Ergo: az Osztrák Birodalom szétesése egyből a nagynémet egységet hajtotta volna végre POROSZ VEZETÉSSEL. Mert igy a kialakuló No-ban, mint később 1871-től is a protestáns németség vitte volna a primet. Mindez együtt járt volna a Habsburgok trónvesztésvel is, ui. ők nem lettek volna porosz uralom alatt hercegeskedni, mint a többi német állam feje tette.

A német egység szuper-nagynémet (mItteleuropa)( verziójának nem volt esélye., ezért buktak bele a Habsburgok 1866-ban: A NÉMETSÉGNEK NEM VOLT SZÜKSÉGE A MAGYAROKRA ÉS A SZLÁVOKRA.

A Mitteleuropa terve meg szerintem akkor kivitelezhetetlen lett volna,szinte senkinek nem fűződött hozzá gyakorlati haszna.

Előzmény: Alexander the Great (23)