Múzsla Creative Commons License 2004.10.11 0 0 54

Szia!

 

Tudomásom szerint a rendezőknek nincsen e-mail elérhetőségük. Az egyik főrendező (Papp Rudolf) mobilszáma a következő: 70/221-7971 

 

Azért próbálok Neked válaszolni, mint egyszeres teljesítő.

   - indulhat-e (jelenleg) 16 és fél éves fiú, tehát még úgymond kiskorú

   Az indulásnál aláírtuk, hogy saját felelősségünkre veszünk részt az eseményen. Ezzel az egyik gond le van tudva, de kiskorú esetén mellékelni kellene egy szülői igazolást is. Ezenkívül én egyáltalán nem ajánlom ezt az igen kemény megmérettetést 18 év alatt.

 

- ha minden igaz, akkor igen, de biztosamibiztos, lehet-e MTB-vel menni? (26 'os)

Természetesen igen. Nem is egy ember teljesített már így.

 

   - mennyi idő kell kb a felkészülésre, hogy kibirjam azt az útvonalat, ha tegyük fel, alapokról indulok. Eddig nem nagyon próbálkoztam, egyszer tekertem 40 km-t, annál még többet nem. Szóval erről a 40 km-ről melyik évi versenyre tudok felkészülni?

Most leírom az én példámat, talán úgy jobban átlátod a helyzetedet.

Én 2002-ben indultam. 1984-óta bicajoztam, a leghosszabb túrám 200 km-es volt. Soha nem bicajoztam túl sokat (2-3 ezer km/év), de igyekeztem nagyon rendszeres lenni. Tehát nem hagytam ki hónapokat és nem is tekeretem havi ezreseket. A teljesítménytúra előtt fél évvel elmentem egy sportorvoshoz és elmondtam neki, hogy mire készülök. Részletesen kikérdezett és meg is vizsgált. Utána összeállítottunk egy étrendet és egy edzéstervet. A lényeg, hogy ez a fenti paraméterek mellet csak az utolsó egy hónapban(!) került előtérbe. Addig mindent ugyanúgy csináltam, mint előtte.

Hozzátartozik a dologhoz, hogy nekem a Flúgos tempója nagyon bejött. Nem tudok folyamatosan viszonylag nagy sebességgel (30-40km/h) menni, de 20-28km/h-val letekertem az 500 km-t. Ezenkívül szeretek legalább másfél óránként megállni. Itt ez is stimmelt.

 

Jó felkészülést!

 

Üdv, Múzsla

Előzmény: [HUN]Albi (53)