fish12 Creative Commons License 2004.10.09 0 0 18

Kedves fish!

Olvastuk, hogy a házatokat megkímélte az Iván, a szomszédét elvitte. Felteszem, hogy vannak ott is stabil kőépületek. Az érdekelne, hogy létezik, létezett-e olyan épület, amely túlélte a vihart? Már úgy értem, hogy nem kikerülte, hanem megpróbálta a vihar és a ház megállt.

Azért vagyok rá kíváncsi, mert Jézus valami ilyesmit ígért mindannyiunk életében. Érdekelne, hogy létezhet-e olyan élet amelyik megáll, vagy csak abban bízhatunk, hogy kikerül a próba?

Kedves Ödönke:)

Elôszöris 1001  bocsánat, hogy eddig nem vettem észre a kérdésedet!!!

Persze, hogy van kedvem válaszolni, csak idôm nem volt olvasni.

Most ugyan iszonyúúúan álmos vagyok, itt már éjfél is jócskán elmúlt,..de azért megpróbálok néhány épkézláb mondatot leírni.

(mostanában egy darabig az Iván jóvoltából [ui. sok munkát adott az fák eltakarításával is..] csak ilyenkor lesz idôm itt olvasgatni...írni pedig még ritkábban fogok, - sokak örömére:)

Hála Istennek és nektek, --az imádságaitok meghallgattattak!!

Valóban nagyon nagy csoda, hogy kisebb veszteségekkel megúsztuk ezt a rendkívül erôs  hurrikánt (100 éve nem volt itt ilyen erôsségû), és a házunk pedig teljes épségben megmaradt miközben körülötte iszonyatos rombolás történt! Pl a házunk tövében volt egy kb 30-40 cm átmérôjû kb 6-7 m magas cédrusfa, ami derékból kitört és a "jobb oldali"szomszédnál landolt. (az a szabály különben, hogy akinek a portáján van vmi, azt neki kell eltakarítania függetlenül attól, hogy ki volt az eredeti tulajdonos:) Egy 6m-nyire levô hatalmas fenyô úgy tört le, hogy épp csak súrolta a házunkat és csak a csatornát vitte el.

Pontosítás:

A szomszédnak nem a háza, hanem az óriási garázsa semmisült meg. Elôször azt hitték, hogy a hajójuk is odaveszett, de azt késôbb kioperálták a törmelékek alól...A garázs egy erôs kinézetû kb 4m magas és 3 nagy autonak megfelelô alapterületû épûlet volt.  (Szerencséjükre a motorhome-jukat még az Iván elôtt eladták--emiatt volt olyan magas az épület). AZért van egy kis eltérés a mostani beszámolóm és a Dallasból írt levelem között, mert akkor csak telefonon keresztül beszéltünk pár mondatot a szomszédunkkal, aki csak azt hajtogatta, hogy minden odaveszett!! (A bácsi (70 év körüli) mindene a hajója volt. Minden hajnalban kimentek halászni... és ha már itt tartunk, megemlítem, hogy ennek sokszor mi is sok hasznát vettük:)) Hazaérkezésünkkor viszont saját szemünkkel láttuk az atomtámadásra emlékeztetô katasztrófát. (minden kopasz és szürke lett;  a megmaradt fákról is leszedte a szél a leveleket)

További érdekesség, hogy nemcsak a házunk maradt meg, hanem a garázsunk is, ami szintén egy faépület...(BTW itt a téglaházak többsége is faépület ui. a tégla csak külsô díszként szolgál:)))

Valamint a kertünkben levô upground-pool is teljesen sértetlen maradt!!! Még a létrája is! (ezen csodálkoztam a legjobban) Ugyanakkor a pooltól kb 20m-re levô kb fél m átmérôjû tölgyfa gyökerestôt kidôlt (!). Sok "kisebb" fa is kitört és teljesen behálózták a kertünket. Alig lehetett közlekedni miattuk...

Mi is volt a kérdésed?

Ja, az izraeliták. Igen, ott nem volt "jégesô", csak a fáraónál! :)))

Felteszem, hogy vannak ott is stabil kőépületek. Az érdekelne, hogy létezik, létezett-e olyan épület, amely túlélte a vihart? Már úgy értem, hogy nem kikerülte, hanem megpróbálta a vihar és a ház megállt.

Igen így igaz. Vannak erôs kôépületek is. De a furcsa az volt, hogy némelyik úgy szét lett "bombázva", hogy olyan volt a látvány, mintha egy buldózer direkt szétzúzta volna.

Pl a egyik kisebb üzlet beton blockokból épült, és a vihar után a teteje sehol sem volt, a falait szanaszét repítette a szél az áruk (ruhák) pedig összeázva összevissza tornyosultak a ház alapján ..azon kívül (alap) nem sok maradt ott. Hihetetlen látvány volt! A házak nagy többsége viszont túlélte az Iván pusztítását, ami ellentmondásnak tûnik...nem értjük, hogy az erôs fákat tôbôl kicsavaró szél gyenge építményeket néha megtartott. Azt mondják a közben keletkezett tornádók okozták a brutálisabb rombolást, míg a hurrikán "csak" a fákat és a háztetôket rongálta meg.

Ha egy tornádó telibetalál egy házat, az katasztrófa. (Dallasban átéltünk egy tornádó támadást, amikor mi ott laktunk, és az erôs tégla házakat is szétszedett, s a betonvas épöleteknek meg az összes ablakát kitörte!

assszem kimerítô volt a válaszom, ..én legalábbis teljesen kimerültem:)))

Ha még lesz kérdés, nyugodtan tedd fel, -lehet, hogy nem tudok majd válaszolni rá, de tudod, úgy tanul a gyerek, ha kérdez...:)

na, megyek alunni..  :OOOOOD

(bocsánat a hosszúságért, de a rövid, tömör írásokhoz több idô kell:)

Előzmény: Báthory Ödönke (-)