Viricsi topiktárs,
igyekeztem mindenhol leírni, hogy "tisztelet a kivételnek". Tudom, hogy minden cégnél vannak jó és rossz munkaerők, így ott is, ahol én dolgozom. Tényleg az a véleményem, hogy a repülőtéren a kisebbség az, aki a fentről áradó gané ellenére is megpróbálja képességei legjavát adni, és nem pedig a "leszarom én is" megoldást választja.
Nem, nem vagyok vállalkozó, alkalmazott vagyok, és nem dolgozom a repülőtéren. Ám a repülőtér időnként olyan pályázatokat is kiír, amelyek keretében valami olyat kell telepíteni/szállítani, amit a világ minden repülőtere mástól szerez be. Mondok egy példát: ha pl. WC-csészét kíván vásárolni a BA Rt. mondjuk az (át)épülő 1-es terminálba, akkor azt is külsős cégtől szerzi be (egyszerűen azért, mert a repölőtéren nem készülnek fajansz termékek). Ez nem konkurrál egyetlen repülőtéri dolgozó munkájával sem (a WC-csésze beépítése esetleg már igen).
Egyelőre elégedj meg ennyivel, majd ha már lehet, akkor elmondom nevekkel együtt akár, hogy konkrétan mivel kapcsolatosan szereztem tapasztalataimat.
Mindenesetre tény, hogy én senkivel nem találkoztam a repülőtér menedzsmentjéből, viszont elég sok osztályvezetővel és beosztott műszakival volt szerencsém eltölteni egy kis időt (legalább tíz emberrel), mi több, a nagy valószínűséggel általuk készített és szemmel láthatóan senki által le nem ellenőrzött dokumentációkat, leveleket is volt szerencsém olvasni.
Az első benyomások általában nagyon fontosak. Namármost, a velük történt első találkozásom során olyan magatartást tanusítottak, ami szerintem nem tolerálható. Mondjuk, a tízből két ember viselkedett úgy, ahogy az az alkalomhoz illett volna. Szerintem egyetértesz velem abban, hogy nem vet jó fényt sem rájuk, sem a munkaadójukra, ha kb. tíz-tizenöt külsős (akik mind üzletet szeretnének kötni a repülőtérrel/illetve akik közül valakivel üzletet akar kötni a repülőtér) előtt vitatkoznak/kérdezgetik egymást arról, hogy tulajdonképpen miért is találkoztak velük, és teszik mindezt nagy röhögések, ócska poénok közepette; a kérdésekre adott válaszaik kilencven százalékban "nem tudom", "fogalmam sincs", "utána kell nézni", és olyan határidőket adnak meg, amelyek egyszerűen komolytalanok.
Az általuk készített anyagok olyan alacsony színvonalúak, ami szerintem megintcsak nem tolerálható. Egy bárki által elérhető dokumentumban bennehagyni olyan részleteket, amelyben a készítők (BA Rt. alkalmazottak) egymást kérdezik, hogy szerintük az a dolog, amit a doksiban leírtak, létezik-e, ugyancsak olyan hiba, amiért páros lábbal szokás kirúgni az elkövetőt.
Szerintem ez minden, csak nem tisztességes munka. Szerintem ez egészen biztosan nem szolgálja a cég és munkavállalói érdekeit. Szerintem ezek az emberek, ha ezt megengedik maguknak, akkor olyan mértékben rombolják a cégükről alkotott képet, ami miatt erősen megkérdőjelezem, hogy szeretik a cégüket, és tisztességesen dolgoznak.
Nagyjából ennyi egyelőre alátámasztásául mindannak, amit írtam.
Üdv.: KP.