kerusz Creative Commons License 2004.10.07 0 0 309
Bartubo,

Te olvasol is, vagy csak írsz? Nem hinném, hogy bárki is állította volna ezen a fórumon, hogy ebben az országban minden rendben van. Szerintem nem nagyon volt ilyen, mert nem ez a fóruma az ilyen típusú kérdések megvitatásának. Ha a személyes véleményemet szeretnéd tudni erről, akkor nem, nincs minden rendben ebben az országban. Csakhogy ez nem menti fel egy cég vezetését, alkalmazottait az alól, hogy mindent elkövessenek annak érdekében, hogy a cégen belül rendben menjenek a dolgok. Te pedig itt éppen azt mondod, hogy mit várunk mi, amikor szar a kormány meg az ÁPV Rt., és különben is, minek szavaztuk (illetve személyesen én is) meg őket. Erről lásd az utolsó bekezdést.

Nem, nem vagyok Malév dolgozó, és nagyon irritál mindaz, amit a cégről tudok/olvastam/hallottam (ld. még az idevágó topikot ebben a gyűjtőben). Annyit azért megjegyeznék, hogy kívülállóként nekem úgy tűnik, a Malév-topikban megszólaló Malévesek sokkal kevésbé védik a saját cégüket elvtelenül, mint az itt megszólaló BA Rt.-dolgozók - tisztelet a kivételnek.

És baromira irritál az a mentalitás, amit nap mint tapasztalok BA Rt.-s alkalmazottak részéről is - akár a velük folytatott üzleti megbeszéléseimen, akár sok esetben itt a topikon is. De ezt már leírtam egyszer: üvölt az a cég szinte minden, külsősökkel szembeni megnyilvánulásában, hogy az egész bagázs szarik arra, hogy mi történik. Ott vannak, mert be kell járni a munkahelyre, de lerí az arcukról, a viselkedésükről, hogy ezt csak kényszerűségből teszik, és tulajdonképpen egyetlen porcikájukkal nem kívánnak dolgozni. Megintcsak azt kell mondjam: tisztelet a kivételnek.

Szerintem a BA Rt.-n belül van egy vezetői válság - van egy oda nem való, hozzá nem értő cégvezetés, és van egy csomó olyan alkalmazott is, akinek a hiányát csak egyetlen dologból lehetne észrevenni: megszűnnének a bicskanyitogató megnyilvánulások akárcsak egy bejárás alkalmával, vagy egy hivatalos dokumentumban. És ne haragudj: mindezt arra kenni, hogy nézzem meg, mi van az egész országban: egyszerűen arcátlanság. Az, hogy az isten megvert minket szar kormányokkal, nem jogosít fel senkit arra, hogy erre hivatkozva szarul dolgozzon. Ezzel takarózni meg szánalmas.

És ha netán arra akartál volna utalni, hogy ezek szerint a cég lerohasztása azok érdeke, akik aztán később majd elprivatizálják az egészet, mert bagóért juthatnak hozzá: nos, lehet. De nagyon úgy tűnik, hogy a cég alkalmazottai remek társaik e célok megvalósításában.

Ugye, az, hogy a nemzeti légitársaság mit produkál, nem független attól sem, hogy milyen környezetben dolgozik. Nem a BA Rt. a kizárólagos oka a Malév mélyrepülésének, de halkan, nagyon halkan jegyzem meg, hogy a BA Rt. által nyújtott feltételek igenis jelentkeznek a nemzeti légitársaság teljesítményében is. Bizony, ez egy ilyen játék, ha szivatják egymást, mindketten rosszul járnak, ha felismerik, hogy egymás nélkül nehezen létezhetnek, akkor meg mindketten nyerhetnek az ügyön. Namármost, itt én az egymás szivatását látom.

És nagyon csodálkozom, hogy azért, mert nem a Te véleményedet szajkózom, van bátorságod ex cathedra kijelentéseket tenni arról, hogy én kit választottam, illetve hogy melyik párté a szavazatom. Te ezek szerint egy nagyon okos ember vagy, úgyhogy talán felfogod, ha erről annyi véleményem van, hogy a hülyeség pártfüggetlen. Sajnos.

Üdv.: KP.
Előzmény: bartubo (306)