trisa Creative Commons License 2004.10.07 0 0 307

Anzika,

Egyetlen egy tenyészszemlén voltunk az egyszem spankónkkal, így nyilván nem mondhatom, hogy minden tenyésszemle így zajlik, mert hogy gőzöm sincs.

Mivel nem ismertem akkor  "ismertebb" spániel tenyészetet, ezért nem tudom megmondani, hogy voltak-e nevesebb tenyésztők.

Munkaosztály természetesen van a kiállításon.

Semmi mást nem írhattam le, mint a mit az tenyészszemlén tapasztaltunk. A kutyát megnézték állásban, mozgásban, megtapogatták és megkapta a tenyészthetőt. Nem kellett neki semmi munkafeladatot teljesíteni.

Hogy Tóbiás ne legyen olyan frusztrált (az ilyesféle kiállítást utálta, kettőnél többször nem is mentünk vele, dolgozni viszont szeretett), ezért megmutattuk neki az agility pályát, ahol szépen kipróbálta magát az akadályokon. Biztos nem volt szabályos, de nagyon élvezte és legalább szórakoztattuk a sporttársakat is egy kicsit:-)).

Tobi nem volt kiállítási kutya, nem csak a kicsit világos szeme miatt, és kissé túl sok fehér jegye miatt, hanem mert egyszerűen annyira utálta az egészet, hogy sosem mutatta magát. Nem állt be szépen, lógatta a fejét ügetés közben és fáradt kutya benyomását keltette mindig. Egyébként mind a két alkalommal az is állt a lapján: "lehetett volna ma élénkebb" Viszont ha a mezőn volt, akkor kézjelre ment jobbra-balra, ült, vezényszóra futott vissza és mindent hozott amit kellett és egyfolytában csóválta a kis csutáját. Vadászatra is elvihettük egyszer és ott is nagyon szépen kereste a lőtt vadat.

Persze biztos megvannak a trükkjei a spankó  kiállítási "felspankolásának", de tény hogy ilyen mélyre nem is óhajtottunk ásni a témában.

Egyébként pedig a mai napig nagyon hiányzik :-(

Előzmény: Anzika (295)