sexRD Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2088

Üdv Mindenkinek!

 

Szomszédasszony (közös teraszon, szemből) új klímát rakatt. Kérdem én: akció? Egen, epont, 50e a 2,7 kW-os Dimarson masina + 15e az ingyenes szerelés. Fuss, fuss -> epont in tecso: klímák halomban -> nem kell kapkodni, gondoljuk csak át gyorsan... (Jólértesülés: konzol kb. 5e, kötelező kiszállási 7-8e. Csomagban 4m cső.)

 

Átgondolás 1 (jelen topik utsó 100 bejegyzése - persze először naívan az első 100 is): más is ráharapott, legfeljebb - ha sz.r - klubot alapítunk. Mindenki csak vett, de még senki nem szerelt...

 

Átgondolás 2 (épületgépéc barát hőteknikus ismerőse): 37 m2 x 3 m + 6 m2 keleti ablak + 20 m2 déli betonfal + (fekete) lapostető - legalább 3,2 kW-os de inkább 3,5-ös kell!

 

Átgondolás 3  (jelen topik utsó előtti 100 bejegyzése, kicsi mikrobiológiával, virológiával és kémiával fűszerezett posztgraduális képzéssel egybekötve): nagyvonalú számítási tanácsok alapján is kicsi még a nagy Dimarson is)!

 

Intro 1 (<lmr> 09.11.-i bejegyzése): Szatmári Kft, 3,5 kW Lakes klíma ~51e. Sajna a net a "Lakes"-t csak tavakként értelmezi (tehát szitázott nóném), de azért csörög-csörög: "Persze, Dimarson az sz.r, ez viszont kkb. jó, elattunk nyócezret, akció vasárnap lejárt: bruttó -> nettó, szerelés?: aki teccik, csak ződ és kártya legyen".

 

Intro 2 (szomszédasszonytól fellelt dél-dunántúli Dimarson - és egyéb - szakszerviz telefonszáma):

 

 - Dimarson: beszerelés 15(16(17))e + ÁFA (tizenöt, mikor felveszi a fónt, ÁFA menetközben, mire leteszi 17), minden plusz m(éter) további bruttó 4,5e, regisztrációt cég elengedi (-5e, egész pontosan nincs további +5e).

 

 - Más klíma: 25e + ÁFA + a méterdíjak.

 

 - Dimarson: nagyon jó az óccsók közü, de ugyanezt a külalakot láthatom más név alatt is futni.

 

 - Lakásom/kW viszony: szerinte is kicsi (akkó mé szerelte be szomszédnak? - ja, mer má me'vvette!). De ha nézek más klímát, akkor ne a műszaki adatokat nézzem (saját szemével látott tecsóban két tökegyforma klímát eltérően cimkézve), hanem emeljem meg: 2,7 kW -> kb. 30-35 kg, 3,5 kW -> kb. 40-50 kg (kültéri)!

 

Konklúzió:

 

 - Nem égető a klíma-kérdés (inkább izzasztó, bár idén annyira az sem volt); 2 éve várom, hogy beálljon egy végleges szintre az áruk - és abból még legyen 1 akció ;-D

 

 - Elsőre megörültem az olcsó húsnak...

 

 - Másodjára beleéltem magam (majdnem me'ffürödtem a Szatmári-lakes-ben ~95-é - az lett volna csak az akciós vétel!)....

 

 - Harmaccorra: elbizonytalanodtam: (esetleg) nem csak híg a leve, hanem még drága is a hús.

 

Ha megveszem, akkor csak azért, mert idén kicsit ráfűthetek vele, mert jövőre klímásként hirdethetem meg a lakást, mert 2+3 év gari van rá és mert nem bóti áron kapom a záramot, úgyhogy csak hagy pörögjön szegény... (Tényleg, szakik, megtagadható a gari, mert a szükségesnél kisebb teljesítményű klímát szereltetek be?)

 

Nos, ennyit tuttam 2 nap alatt kideríteni a Dimarson akcióról...