AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.28 0 0 40

No,

 a Grippwóterrel nem csináltatok semmi végzeteset (hiszen él a gyerek nem? :-))) ) , nos ugyanez van a teával is, igen igazad van, ma már minden szarságra ráírják, hogy csak 4 hónapos kortól. Ugyanis van a WHO-nak egy olyan állásfoglalása, miszerint a hozzátáplálás káros 6 hónapos kor előtt (addig csakis anyatej) , de a tápszereseknél is max. 4 hónaposkortól szabad.

 

 Ez egy pár éves állásfoglalás, azóta a "modern" orvosok minden akármit arra fognak rá, hogy a gyereket korán tápálták hozzá, a 15 éves korban kezdődő pikkelysömörtől kezdve az asztmán át  az allergiáig mindent erre vezetnek vissza.

Ugyanakkor a gyakorlatban itt vannak a 10-20-30-40 éve praktizáló gyerekorvosok, akik merészelnek a WHO ajánlásait meghazudtolni.

 

Én erre azt mondom, hogy elgokosabb az arany középút: ha a családban halmozottan előfordul allergia, asztma, ekcéma, akkor minél később kezdjétek el a hozzátáplálást, de ha nem, akkor hallgaassatok a józan eszetekre meg a gyerekorvosotkra meg a védőnőre. 

 

(Jómagam két egészséges, tápszerrel nevelt - és korán hozzátáplált - gyerek anyjaként csak azt tudom mondani, hogy nem kell mindent készpénznek venni. És az én időmben még nagyon sok teát ittak a babák, és semmi bajuk nem volt tőle. Igaz, az unokámnak a teát már nem orosz teából csinálom, hanem édesköméynből, és nem fehér cukorral, hanem patikában kapható szőlőcukorral ízesítem, szóval haladok a korral...)

Előzmény: feelgood (38)