arnyekk Creative Commons License 2004.09.26 0 0 282
Undorítónak találom, hogy ezek az MLM-nek álcázott pilótajátékok elözönlik a netet, és tovább csorbítják a távmunka egyébként is alacsony népszerűségét. Én dolgoztam tisztességes távmunkában: adatbázisfeltöltés, programozás. Most egyszerűen lehetetlen normális távmunkát találni, mert a hirdetőoldalak elvannak árasztva ezzel a szeméttel:
http://www.fixpenz.atw.hu/

Egyszer próbáltam egy ilyet, még 5-6 éve. 500Ft-ért megkaptam a "kezdő csomagot" ami olvashatatlan fénymásolatot jelentett. A munka abból állt, hogy hasonló hírdetéseket adjak fel, és embereket szervezzek be magam alá, akik aztán tőlem is megvásárolják az olvashatatlan fénymásolatot. Nagyon lol volt az egész. Nem vitt rá a lélek hogy embereket verjek át ilyen piszkos módon, szal veszni hagytam azt az 500 Ft-ot.

Amit kedves barátunk kínál a http://www.fixpenz.atw.hu oldalán, az szintén hasonló "másolási, borítékolási" munka lehet, de inkább nem küldök neki 2500Ft-ot hogy meggyőződjek róla. Neki bejött. Azt el is hiszem, ha havonta csak 10 balekot talál, már az is 25.000Ft, és nem is csinált semmit.

Kérdésem az lenne, mit lehet ezek ellen tenni? Nekem szúrja a szemem, hogy míg én keményen dolgozok, addig más jóhiszemű, dolgozni akaró emberektől kicsalt pénzen el. Törvényes ez???