Mijo Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6

 

 

Vancagai almásokNagyszerű, szorgalmas vancagai atyafiakkal hozott össze az utam, periférikus barangolásom során.

Szedd magad akció keretén belül folyik az almaszüret, Baja északi részén található gyümölcsösökben.

 

 

Vancagai almásokSztrikinácz József kertésztechnikus és barátai felügyelete alatt zajlik az egészséges termés szedése, majd mérlegelés utáni értékesítése.

Joci barátunknak van  miben gyönyörködnie, jól eső érzéssel érinti meg munkájuk szó szerinti gyümölcsét. Ezen a táblán Idared található, ez - ahogy a szakember állítja - extra télálló fajta.

 

 

Vancagai almásokTele a karkosár, jut vitamin a családi asztalra. És amennyiben mindenkinek ízleni fog a kóstoló, ucca együtt a família, szedd magad roskadásig!

 

 

Vancagai almásokÍme a kínálat. A műanyagrekesz felső felében a már említett Idared alma található, alatta pedig egy még nem túlzottan ismert egyedi finomság, ennek a neve: JONAGORED! Nos, ez az utóbbi, azon túl, hogy az aromája fenséges, méretében is különbözik társaitól, lévén 1-1 darab 30-50 dkg közötti súlyú.

Úgy hiszem, nem követek el eretnekséget, ha népszerűsítem ezt a lehetőséget. Akiket esetleg érdekel az almaszedés lehetősége, esetleg szedés nélkül vásárolni szeretnének, azok a következő két telefonszámon informálódhatnak: 20/245-5851, valamint a 20/3716-166.

 

 

Vancagai almásokKhmmmm!

Hát ez bizony számomra, vancagai kötődésű számára lehanogló kép.

Hogy munkában megfáradt virgonc ember ásványvíz fogyasztásra vetemedjen, ez nem mindennapi jelenség. Ezért is örökítettem meg az elkapott pillanatot. Bevallom, Joci ezt igyekezet suttyomban megejteni, de nem volt menekülés :))....

 

Mijo