tpapa Creative Commons License 2004.09.24 0 0 1046

OFF Látom már, hogy muszáj lesz elmagyarázni, mert ennél már az is gyorsabb... :o(((

 

mkoteles felvetette, hogy lehetne ülve, tiszta járműveken utazni kultúráltan. És hozzátette, hogy mindezt úgy képzeli, a dolog ára továbbra sem közelítené meg az autózás költségét, mert akkor az megint egy ellenérv lenne a tömegközlekedés ellen. (Vagyis legyen jobb, mint most, de ne legyen lényegesen drágább, mert akkor megintcsak nem fognak tömegesen átülni az autósok.)

 

Don Palesz erre gúnyos megjegyzést tett

 

tpapa viszont megkérdezte, hogy miért is lenne lehetetlen ez az igény? Hiszen a tömegközlekedés akkor lesz versenyképesebb, ha mindkét feltétel egyszerre teljesül.

 

Hiába szép és tiszta és le lehet ülni, ha kicsi különbséggel autóba is ülhet az ember, akkor elegendően sokan fognak úgy dönteni, hogy mégis inkább legyen az autó, mert annak vannak olyan tulajdonságai, amivel a tömegközlekedés sosem fog versenyezni. (Akkor indul amikor akarom, árut is lehet vele szállítani, arra megy amerre akarom, nem kell átszállni, nem kell rajta osztozkodni idegenekkel stb. És persze vanak hátrányai is: nekem kell vezetni (kivéve sofőrös +oldás), parkolni kell vele, fenntartási költségek, dugók, környezetszennyezés stb.) Tehát itt 1*űen nem arról volt szó amibe belekötöttél, hanem arról, hogy bizony a versenyképességhez egyszerre kell a szolgáltatás színvonalának emelkednie és ezzel együtt az árának az autózás árával összevetve lényegesen olcsóbbnak maradnia. És erre mondtam én, hogy ez nem túlzó elvárás, hanem természetes igény.

 

A többit mind te költötted hozzá. Feleslegesen.

 

Esetleg mi lenne, ha nem másnak ajánlgatnád a tévedés beismerését, hanem magad gyakorolnád e tevékenységet? Az már nem megy? ;o) ON?

Előzmény: ghosty9 (1045)