pROF Creative Commons License 2004.09.23 0 0 42
Honlap kérdés. Szerintem el lehet felejteni azt a lehetőséget, hogy saját szerverünk legyen valahol, amit meg is tudunk/akarunk fizetni. Ingyen ilyenre esély sincs. Viszont ismerősnél én is, és szerintem még 1-2-en biztos meg tudjuk oldani a weboldal elhelyezését. Jelenleg én egy olyan szerveren tudok esetleg némi helyet szerezni, ami a klasszikus magyar hobbyszerver kategóriának felel meg (BSD, Apache, PHP, mySQL). Egy normális, a célnak megfelelő, szélessávon csücsülő gépről van szó (számos weboldalt hosztolnak itt baráti és üzleti alapon is), de a hely nem korlátlan. (Így pl komolyabb képgalériát nem lehet elhelyezni....)

Kérdés, hogy megkérdezzem-e egyáltalán, vagy valaki tud kapásból ennél jobbat.

A másik kérdés, hogy kire lehet számítani a honlap esetleges komolyabb fejlesztésében.

Alapból kéne egy olyan rendszer, ami kezeli a taglistánkat, (bárki regiszrálhatná/törölheté magát, nem kéne kézzel felírni) le lehet bonyolítani a klub életében esetlegesen felmerülő szavazásokat, és be lehet vinni az érdeklődésre számot tartó outis rendezvényeket, amire biztosítani kell a részvételi szándék regisztrálását (ezt jelszóval) és a többi résztvevő lekérdezhetőségét (ezt bárkinek). Ugyanezen a rendszeren keresztül kéne kezelni a beszámolókat is. Mindenki maga tölthetné fel a sajátját egy már lezajlott rendezvényről, és amolyan edzésnaplót is megvalósíthatna, ahova be tudná jegyezni a túra adatait a saját szemszögéből. AVS, DST, stb....

Én php-ben nagyon alapszinten tudok bármit is csinálni, de azért elnavigálok. Dizájnhoz viszont egyáltalán nem értek.

Egyébként lehet, hogy érdemes lenne körülnézni alaposabban az ingyenes portálrendszerek között, hátha találnák egyet, ami a lehető legegyszerűbb, de épp tudna valami hasonlót is. (PHPnuke szerintem feleslegesen bonyolult pl...)