Baja egyik utcáján személygépkocsival, szinte megéreztem, hogy ki fog lépni az ellenkező sávban álló mentőautó mögül valaki, ezért poroszkálósra lassítottam lendületem. Mellé érve lassan, de folyamatosan haladtam, mire a majdnem elém lépő egyik mentős, az éltesebb felém horkant.
Mivanbazmeg ..., nincs fék a kocsidon?????
Lelassítva, az letekert ablakon át tájékoztattam, ellenére, hogy nem csikorognak a gumik, van!
Továbbhaladtomban visszanéztem, vajon mit is ügyködnek ezek.
Hát igen, "ésszerűség" magasfokon :((...
Tehát a mentőautó áll a nagyforgalmú, de igencsak keskeny úttest jobb oldalán, a mentősök által hazaszállított idős beteget, a jármű szintén jobb oldali ajtaján lehet kiszállítani, majd tolószékben elhelyezni.
Na most, ezt a beteget, mégcsak véletlenül sem az utca jobb oldalán található házak valamelyikébe hozták haza, a francokat! Az úttesten át, a mentőautó mögül kilépve, az utca túloldalára tolták át. Egy olyan családi házhoz, melynek szép, szlesre kiépített kapubejárója van, ahova a betegszállító praktikus módon akadálytalanul be tudott volna állni.
Szóval, mentőském, ha véletlenül olvasnád: azvanbazmeg, hogy nekem ugyan van fékem, de neked következetességed, aligla lehet öreg rókaságod ellenére se sok a tarsolyodban :(!
Mijo