Enzo Creative Commons License 2004.09.20 0 0 12214

KEVESEBB BALATONI HAJÓKIRÁNDULÁS

 

Augusztus végéig a tavalyinál 15 százalékkal kevesebb turista utazott a Balatoni Hajózási Rt. hajóin. A flottának ma már csak 30 hajója van, és egyre több régi személyszállítót kell leállítani. A Gulácsot magyar hajósok és a cég dolgozói búcsúztatták.

 

A Balatoni Hajózási Rt. egyre több személyszállítót kénytelen leállítani, ugyanis a korszerűtlennek ítélt hajók felújítása sokba kerül. Idén a turisták száma is csökkent, ami bevétel kiesést okozott.

 

Lain Ferenc műszaki igazgató Balatoni Hajózási Rt.:
- Ahol most állunk a Balaton zászlós hajóján, a Balaton motorsona tavaly megállásra kényszerült, rossz állapota miatt, ebben az esztendőben is megállítottunk egy vízibuszt.

 

A Gulács is utolsó útjára indult a tavon. Bár ez a hajó 1944-et is túlélte, amikor az Óbudai Duna-ágban elsüllyesztették, most bizonytalanná vált a sorsa. A Ganz gyárban készült hajó később került át a Balatonra, ahol mostanáig szolgálta a turistákat. A szakértők szerint ez a hajó még felújítható lenne, azonban a cégnek ez már nem éri meg.

 

Szántó Zoltán alelnök Magyar Hajózásért Egyesület:
- Azt látjuk tőlünk kicsit nyugatabbra, hogy az öreg hajóknak van becsületük, jobban szereti a közönség őket, mint a célszerű, de jellegtelen hajókat.

 

A Magyar Hajózásért Egyesület tagjai szerint a Genfi-tavon a régi gőzüzemű hajókat újítják fel, inkább ezt, mint a beolvasztásukat választják a hajózásért elkötelezettek.

 

Forrás: mtv.hu

 

Csak 1 kérdésem van: melyik az az 1 vizibusz?

Előzmény: cavman (12211)