Erősen fontolgatom, hogy tettestársá válok, mert a nagy gondal gyűjtögetett, szépen kimagozott szilvámat a főzdében a számukra csekély, -számomra már csak a belefektetett munka szemponjából is jelentős- mennyiségre hivatkozva nem hajlandóak kifőzni, még némi többletfizettség felcsillantása után sem. "Józsibácsi lőréjével" összekeverni meg bűn lenne. Ezért aztán gondoltam egyet, és a gazember leszek.
Ez lenne az első ilyen jellegű kísérletem, eddig más szilváját ittam (oroszhegyi!), de végre beérett az első jelentősnek mondható termésem. A cefrével nincs is baj, remek állagú.
Van még irgalmatlan mennyiségű birsem is, amiből eddig részben lekvár készült, de most úgy gondoltam, kár lenne veszni hagyni. Olvasván a fórumot a birspálinkáról megoszlanak a vélemények, de én hajlandó lennék elhinni hogy lehet birsből is jó pálinkát főzni! Erősítsetek meg ebbéli hitemben, és ha lehet kérnem áruljátok el a titkot!
Nem túl mérvadó forrásból annyit tudtam meg, hogy a birset célszerű rendesen ledarálni és a szokásosnál több cukrot hozzáadni a cefréhez.