Mijo Creative Commons License 2004.09.18 0 0 115

 

Kedves Miklós Gábor, idézem előadásodat a Szálkák a szemben ... ! című topikból:

 

"Miért nincs esélyegyenlőség Baján a sportágak között?

 

A kérdés akkor merült fel bennem amikor emilt írtam a Bajai VTV-nek a floorball mérkőzések közvetítésének kérdésében. Egész nap reklámok mennek a csatornán és nem tudom elhinni hogy a kosárlabda, a foci és más adásokon kívül miért nem kapunk legalább egy összefoglaló erejéig müsoridőt. Tudom hogy egy újnak mondható sportról van szó, de ha ezt az esélyt sem kapjuk meg akkor az emberek nem is fogják megtudni ogy miröl is van szó.

Bízok abban hogy valaki észre fog venni minket.

A bajai emberek nagyon el vannak zárkózva és elszomorító hogy sportrendezvényekre alig-alig látogatnak ki szurkolni. Itt elsősorban a csapatsportokról beszélek.

Zárszóként annyit hogy én csak abban bízok hogy megváltozik a helyzet."

 

Tehát, Gábor, mint mondottam, tökéletesen megértem elkeseredésedet.

Pedig egy ilyen, kiváló sportolókban bővelkedő város esetében, mint a miénk, igazán illő lenne mindegyik sportágra komolyabb figyelmet fordítani, különös tekintettel azok kirívóan rangos eredményeket elérő egyéniségeire, csapataira.

Mert igenis vannak ilyenek kosárlabda, labdarúgás, önvédelmi sportok, vízisportokon kívül is.

Egyike ezeknek a tiétek is, a floorball, mely férficsapatának te vagy az egyik prominense. Lám, a közelmúlti vendéged is olyan valaki volt, olyan nemzetközi egyedisége sportágatoknak, akivel illett volna egy-egy riportot készíteni médiáink teljes vertikumában. Talán egyedül a Lőrinczi Csaba az, aki lelkes figyelmet kísérel meg szentelni minden sportra, de az ő publikálási lehetőségei sajnos korlátozottak.

Gábor, én erről az emberről csak hallomásból tudok, részletes bemutatására neked adott itt a terep, amire ki tudja ki, kik figyelnek fel. Egyszóval, szerintem minden adott lehetőséget meg kell ragadni ahhoz, hogy a nem adottak is felfigyelhessenek rá.

Van még egy dolog, Gábor, mint mondod, emailt küldtél. Sajnos még nem minden szférában tartunk ott, hogy az elektronikus levél intézménye működő gyakorlatnak tekintődhessen.

Kérdésem: válaszolt valaki a küldeményedre? Egyáltalán megkapta-e az, aki illetékes? Ezt módodban állt lekontrollálni, vagy csak te hiszed azt, hogy megkapta az, akinek szántad!?

Bizony, sokkal célravazetőbb még mindig az ajánlott postaküldemény gyakorlata. És az is leginkább úgy, hogy konkrét névre címezve, hogy legyen "gazdája" az adott kérdésnek.

Na, lényeg, hogy valóban nagyobb figyelmet érdemeltek. Meg is fogjuk mindezt rövidesen személyesen beszélni.

Viszont addig is javaslom a következőt: van a mi városunk képviselő-testületének, egy Ifjúsági és Sport Bizottsága. Ne légy rest, felvetésedet részletekbe menően, esetleg pár fotóval tüzdelve add elő e bizottság elé, kérve őket, hogy lobbizzanak értetek a számításba jöhető sajtónál. Hiszen az általad említett tévé közszolgáűlati feladatot is ellát, bizonyára függőségi viszonyban van önkormányzatunkkal.

Azt sem tartom eretnekségnek, hogy a bizottság tagjait invitáljátok meg egyik izgalmasnak ígérkező mérkőzéstekre, hadd lássák élőben, miről is van szó.

Gábor, lényeg, legyen mindennek dokumentált nyoma! Az már valamelyest kötelezi választott képviselőinket, hsien ezért a munkájukért is díjazást kapnak. Kötelezi ..., némileg ...., talán ..., próbálkozni kell!!!

 

Egyébként ez a bizottság a következőkből áll, a címük pedig Baja Város Polgármestei Hivatala, Önkormányzat Képviselő-testülete:

 

Elnök: Brachinger Tamás

 

Képviselő tagok:

 

Bartos Nándor

Kajtár József

Vizin Tamás

Zsigó Róbert

 

Nem képviselő tagok:

 

Héhn Gizella

Horváth Roland

Komlósi Gábor

Márton László

 

(Zárójelben: egy ilyen meghívás alkalmával nem árt(hat) az ügyeteknek, ha ősi bajai szokás szerint, valami gyenge-zsenge vegyeshalászlét tesztek az "üdítő" mellé az asztalra :)).)

 

Hajrá!

 

Mijo

 

 

Előzmény: darazs24 (114)