Törölt nick Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2417

"Hogy leszek így postamogul?"

 

Így:

 

Az engedély alapján nyújtható postai szolgáltatások személyi feltételei

 

3. § (1) Az engedélyt kérő szakmailag alkalmas, ha az engedélyt kérő szervezet vezetője, illetve az egyéni vállalkozó az irányító tevékenységét teljes munkaidőben végzi, ésa) felsőfokú postai vagy logisztikai szakirányú végzettséggel, vagyb) más felsőfokú végzettséggel és legalább 3 éves postai vagy logisztikai szakirányú gyakorlattal

rendelkezik:

(2) Az (1) bekezdés b) pontjában foglalt szakirányú gyakorlat teljesítéséhez az ott meghatározott tevékenység teljes munkaidőben történő végzése szükséges.

(3) Az engedélyt kérő szakmailag nem alkalmas, ha az engedélyt kérő szervezet vezetője, illetve az egyéni vállalkozó az engedélyezési eljárás megindítását megelőző 3 éven belül legalább 1 évig olyan postai szolgáltatónál volt vezető, amelynek az engedélyét a hírközlési hatóság visszavonta és a helyzet kialakulásában a vezető, illetve az egyéni vállalkozó személyes felelősségét jogerős bírósági határozat megállapította.

(4) Az engedélyt kérő teljesítőképessége nem biztosított, haa) ellene csőd-, illetve felszámolási eljárás van folyamatban, vagy végelszámolás alatt áll;b) egy évnél régebben lejárt vám- vagy társadalombiztosítási járulék tartozása van, illetve a központi adóhatóság által nyilvántartott adófizetési kötelezettségének, továbbá elkülönített állami pénzalappal szemben fennálló fizetési kötelezettségének nem tett eleget, kivéve, ha a hitelező az adósság későbbi időpontban történő megfizetéséhez írásban hozzájárult;c) a gazdasági társaságokról szóló 1997. évi CXLIV. törvény 23. §-ában foglaltakon túlmenően, az engedélyt kérő szervezet vezető tisztségviselője, illetve szakmai tevékenységéért felelős vezető állású munkavállalója (a továbbiakban együtt: vezető), továbbá az egyéni vállalkozó, az engedélyezési eljárást megelőző 3 éven belül legalább 1 évig vezető volt olyan gazdálkodó szervezetnél, amelynek fizetésképtelenségét a bíróság jogerősen megállapította és felszámolását elrendelte.

(5) Az engedélyes szolgáltató postai tevékenységének szakmai irányításáért felelős vezető elhalálozása vagy cselekvőképességének elvesztése esetén, a hírközlési hatóság egyidejű értesítése mellett, a változástól számított további 3 hónapig működhet a tevékenység irányításáért felelős vezető vagy a szakmai tevékenységért felelős vezető állású munkavállaló nélkül. A hírközlési hatóság - az engedélyes szolgáltató kérelmére - ezt a határidőt további 2 hónappal meghosszabbíthatja. Az engedélyes szolgáltató a határidő lejártáig - a hírközlési hatóság külön előzetes felszólítása nélkül - köteles igazolni a szakmai alkalmassági követelmények teljesülését.

Előzmény: Tamás (2414)