pernahajder Creative Commons License 2004.09.15 0 0 2396

Hogy a postát perelhesd, vagy legalábbis megfenyegesd, meg kell szerezned a nyilvántartó postai feladást bizonyító postakönyvének kivonatát. Szerintem megszerezheted.

 

Szerintem ha ezt egy kísérőlevéllel elküldöd és elutasítás esetére perrel is megfenyegeted őket, minden további vita nélkül fizetni fognak.

 

Más:

 

A közelmúltban a feleségemnek jött egy 200 dolláros csekk némi könyvek ellenértékeként Japánból. Bevitte az MKB-ba ahol közölték, hogy dollárban rendelkezésére tartják a fedezetigaziolási procedúra után. Az MKB azonban hat hét után sem küldött értesítést, reklamációnkra azt válaszolván: a japán bank nem igazolta vissza.

E-mail a japán bankhoz, akik szinte e-mail fordultával válaszoltak: az MKB igazolási megkeresése villanypostával ezen és ezen a napon (két héttel az itteni csekkbenyújtás után) érkezett és ők ugyanazon a napon ugyancsak elektronikus úton igazolták is a fedezetet.

 

Közben a reklamációnk utáni napon postán a banktól érkezett 36000 forint, mint a 200 dollár ellenértéke.

 

Kicsit berágtam. Felhívtuk a bankot és egy alogazgató megígérte: másnap kifizetik a 200 dollárt, vigyük vissza a 36000 forintot és fizessünk be tizenöt dollárnak megfelelő forint kezelési költséget.

Feleség másnap bement a bankba, ügyintéző közölte: neki aligazgató nem szólt, és egyébként sincs módjuk a szabályzatuk értelmében kifizetni a kétszáz dollárt.

 

Újabb berágás: panaszlevél a PSZÁF-nak és fenyegetés a banknak: kétszáz dollárt a csekk benyújtásának másnapjától számított törvényes késedelmi kamattal együtt - a japán bank válaszára mint bizonyítékra tekintettel azonnal fizessen ki, különben per.

 

Már harmadnap telefon a banktól: kifizetik a kétszáz dolcsit, nem számolnak fel kezelési költséget se, csak ne pereljünk.

 

Így történt. Nejem felvette a pénzt.

 

És a poén: tegnap előtt levél érkezik a banktól, közlik asszonykával, hogy mehet a 200 dollárjáért.

 

:-)))))

Előzmény: Igneous (2393)