Alexander the Great Creative Commons License 2004.09.15 0 0 682
"1. Ipar. Nekünk fajlagosan nem hinném hogy kevesebb rohadó ipartelepünk van, mint nekik. Sőt ez biztos."

Szerintem meg valószínű hogy a nálunk majd háromszor nagyobb,önellátásra berendezkedett Romániának sokkal több pusztuló ipari területe van mint nekünk.Elég csak ha a Zsil-völgyére,Petrozsényre gondolunk.Románia pontosan azért nem kapta meg még a müködő piacgazdaság jelzőt mert az állam dotálja ezeket a hatalmas gyárakat és ipartelepeket,mivel nem akar azzal szemebenézni hogy a leépítéssel több százezer embert kellene utcára tenni.

"2. A gépiparuk nem olyan katasztrofálisan rossz, most például a népautó dácsiával sok devizát fognak bevételezni... A traktorjaik sem annyira rosszak. "

Azért ennek az új Dáciának nincs sok köze a szocalista Románia gazdaságpolitikájához.És tudtommal eddig itt arról volt szó.

"3. Adósság: Sokkal kisebb az adósságuk, ennek minden előnyével."

Nem igazán látom azt hogy ezek az elönyők az életben is megjelenének.Mire tud Románia többet költeni azért mert kisebb az adossága?


"4. Fejlődés: Nagy árat fizettek nyilván az adósság leépítésért, de nézzük meg majd a két ország közötti különbséget 10 év múlva. Náluk most kezdődik az a fejlődés, ami nálunk 10 éve kezdődött... Az EU nagyságrenddel több pénzt fog nekik adni mint nekünk...."

Elöszőr Trianon után mondták azt hogy na majd most megmutatják és lehagynak minket,majd 45 után mondták hogy most aztán elhúznak és ugyanez volt a duma a rendszerváltás után is,hogy végre megszabadulva a szocialista ideológia terheitől végre megmutathatják milyen erős is a gazdaságuk.
Egyik sem jött be igazán,max a két világháboú között időben mutatkozott valamiféle fejlődés,na de az nem eredmény hogy egy politikailag és gazdaságilag teljesen elszigetelt,megcsonkított és kizsigerelt országot majdnem lehagytak:)
Előzmény: dez1 (680)