Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1846

Szia

A klímaszereléshez használt lágy rézcsövek nem a bennük folyó hűtőközegtől keményednek ki. A molekulaszerkezet a hajlítás hatására átalakul, s ezért lesz keményebb. (újrahevítés után újra kilágyul)

Hasznát csővezetéket nam ajánlatos újrahasználni...A  hűtőkörben nem csak hűtőközeg (gáz) kering, hanem a kompresszorban található olaj is. Ez az olaj a csővezetékek belső falán egy úgynevezett filmréteget hoz létre (viszkozitás elmélete)

Gondolom a klímacsere azért válik szükségessé, mert meghibásodott. Ha a meghibásodás folyamán a hűtőkörbe egyéb szennyezők jutnak, mint pl.:

-- levegő

-- kompresszorban található motor elektromos szig. maradványa

-- por, homok...

akkor ezen szennyeződéseket és hatásukat nem vagy csak nagyon költséges úton lehet eltávolítani. Ezért sokszor olcsóbb újraszerelni a rendszert, mint a régi csöveket felhasználni... Igaz itt is függ a "szerelő" szakmai tudásától.....illetve sajnos pillanatnyi anyagi érdekétől!!!

Szerintem egy normális cég sem meri egy működtetett rendszerre felszerelni az általa forgalmazott készüléket. (hosszútávú garancia nem biztosított)

Sok építkezésen ez a probléma. Szegény lakó megrendeli az építtetőtől a klíma előcsövezést az új lakásába...>>> kivitelező a legolcsóbban oldja meg (nem szakmabeli céggel, legolcsóbban, esetenként nem is alkalmas anyagokkal >>> lakó saját költségén beköltözés után felszerelteti a klímát >>>első szezonban a klíma bahal, vagy használhatatlan ......és jöhet a vita....hogy került a kompresszorba egy marék homok, mért van elrepedve a falba a kondenzvíz cső, mért nem tudja leadni a készülék az optimélis teljesítményt .......

..... üdv

 

doki

 

Előzmény: Degeczi (1842)