Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.12 0 0 1830

Nem azt akartam kihozni, hogy az olcsóbb klímák szarok.....

LG készülékből már  ezer darab fölött járunk a szereléssel (a cég ahol dolgozom). Meghibásodási arány szinte 0%. Eddig 4db készülékkel volt problémánk.

1 db swing motor (zajos)

3 db elektromos panel (mikor megjelent a piacon a plazmaszűrős változat, egy szériahibás sorozatból kaptunk. Panelcserével megoldódott a dolog)

Egy klíma "életén" nagyon sok múlik a beszerelés szakszerűségétől.

Az nem igaz, hogy az olcsóbb klímán kisebb a haszon (cca)

Inkább azon van a hangsúly, hogy ismeretlen márkák jelentősebb része, csak tiszavirág életű gyártó/forgalmazó cégtől származik.

Soha ne azt nézd, hogy hány nyarat ment a készülék. Inkább az üzemórákat kellene összehasonlítani. A magánlakásokban töredékét mennek a klímák, mint pl irodaházak,munkahelyek.

Pl. ezen a nyáron egy átlagos magánházban szinte be sem kellett kapcsolní a klímát... Így nem nehéz megőrizni az üzemképességet.

Keress olyan céget, ahol egy ismeretlen márkájú(  (feltűnően olcsó) készüléket üzemeltetnek, mondjuk a szerverszoba hűtésére. Esetenként még télen is. Nézd meg, hogy mi lesz a készülékkel másfél két év múlva. .....

A másik nagy probléma az alkatrész utánpótlása. Mert amit ember épített az elromolhat (még a LG, Daikin, Toshiba) is. De nem mindegy, hogy 3 napon belül van alkatrész, vagy esetleg hetekig kell az importört vadászni......2-3 év elteltével.

 

üdv

Előzmény: boomerhu (1829)