kose Creative Commons License 2004.09.11 0 0 360

Szia!

A tartásfokot néhányan túlértékelik. Igaz, hogy egy új (vagy viszonylag új) érménél a verdefényes, UNC tartás az elfogadott, de nem mindenki akar és TUD maximalista lenni!!! Saját területemen a bankjegyek világában is vannak néhányan, akik szerencsére megengedhetik maguknak az UNC tartású darabokból álló gyűjteményt. Azonban találkoztam vásáron olyannal is, akitől XF, VF darabot kértem és majdhogynem megsértődött. Szerinte ilyen állapotban nem érdemes gyűjteni.

Bizony, bizony. A gyűjtés nem csak luxusdarabokból áll, hanem a számomra szép!!! darabok összegyűjtésével is.

Sokszor választani kell. Megszerzel egy hiányzót VF állapotban, elérhető áron, vagy kivársz egy UNC-t fél évi fizuért!!!! :-)) Ez utóbbi nálam momentán kizárva.

Az általad feltett érme is gyűjteménybe való. Ja, és szebb időkben bármikor cserélhető!

Minden jóravaló katalógus legalább 3 tartásfokot ad meg. A fényképek sem azt igazolják, hogy más tartású darabot nem érdemes gyűjteni.

Az érme iránti kereslet is áralakító hatású. Ha találsz valakit, akinek pont ez az év hiányzik, tuti hajlandó megvenni-elcserélni. Ha meg senkinek sem kell, akkor akár 10 Ft-ért is árulhatod! :-(

 

Ja és még egy a tartásfokokról. Bár elég jól körülírják, hogy milyen állapotú pénz milyen tartásfoknak felel meg, de sokszor látja az ember, hogy bizony a leírtakat nem egyformán olvassuk és értelnmezzük. Nekem szép, neked gyenge.

Kinek van itt igaza???   :-))

Előzmény: Preis (359)