LeNoir Creative Commons License 2004.09.09 0 0 topiknyitó
Gyakran megfordulok az Erzsébet királyné útján lévő Expressz/Garancia székházban.
A liftben felkeltette figyelmemet egy alulkultúrált egyén falfirkája, ami minden betérővel tudatja a veretes tényt, hogy: "Hülye köcsög buzi Dali Pik Pakk".
Az idézet nem teljesen pontos, ha jól emlékszem összesen 6-7 jelző van még benne, hasonló ízes megfogalmazásban.
Igény esetén esetleg lefényképezem, ha addig le nem takarítják...

Első gondolatom csúnya sztereotíp társítás volt, mivel az egyik kerékpáros futárszolgálat matricája is ki van ragasztva a falra.
Mivel a kiváncsiságom nem hagyott nyugodni, ezért elkezdtem a neten kutatni, hátha megtudok valamit ezzel az informatív firkával kapcsolatban.

Hamar sikerült kiderítenem, hogy a Pikk-Pakk szintén egy kerékpáros futárszolgálatot takar, már csak az volt a kérdés, hogy ki az a Dali, akire a fenti jelzők irányulnak.
Köszönhetően a futarszolgalat.lap.hu oldalnak, eljutottam a bringásfutárok szubkultúr oldalára is: IBC .
A Fórum, az Irodalmi rovat és az Archívum átböngészése után ráakadtam az alábbi érdekességre: A real Pikk-Pakk sztori

Lassan összeáll a kép, bár eddig sem volt kérdéses a firka alapján, ezt a Dali nevű srácot nagyon nem kedvelik néhányan.
Sajnos az ő reagálását a vádakra nem sikerült megtalálni, biztos érdekesebb lenne úgy a történet, akár mint egy "Barátok közt" epizód.

Lenne viszont néhány megjegyzésem:
- a hitelrontás nem szép dolog, alkalomadtán bírósági látogatást, vagy kitört fogakat és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozhat
- egy ügyfél liftjét, falát, stb. összefirkálni szintén nem kultúremberre valló cselekedet; aki ilyesmit tesz, ne csodálkozzon, ha egy rendszeretőbb alkalmazott, vagy biztonsági őr letöri a kezét és a hátába állítja
- érthető dolog, ha az ügyfélet el akarjuk riasztani a konkurenciától, még ha ilyen troglodita módon is, viszont az emberek többsége nem szarik oda, ahol eszik
- amíg ilyen könnyen visszakövethető, hogy kb. 75% bizonyossággal mely közösségből jött az üzengető, addig ne tessék azon csodálkozni, ha mások az általánosítás bűnébe esnek és bunkó, korlátolt zsíragyúaknak tartja a biciklisfutárokat és úgy is kezeli őket...

Gondolom a futárszolgálatok közül mindegyik tudja, hogy szállít-e az Expressz házba, és biztos vagyok benne, hogy a kedves neandervölgyi is magára ismer.
Ha idealista lennék, akkor azt mondanám: "Remélem hamarosan veszi a fáradtságot és némi tisztítószert valamelyik érintett és eltűnteti ezt a förmedvényt."
Talán javítaná a bennem és másokban is kialakult negatív képet.

Maradok tisztelettel:
LeNoir