Mrs Tremond Creative Commons License 2004.09.08 0 0 1382

Most végre rájöttem, hogy miért nem bírok elszakadni ettől a topiktól. Tényleg Don Quixote módjára, de még mindig azt remélem, hogy sikerül majd megértenem, hogy miért pont ezt a filmet védik és magasztalják ennyien.

 

Most vasárnap hallottam pont a prédikációban, hogy a Krisztus utolsó megkísértése milyen jó film. Mondjuk az se életem filmje, de ezerszer jobb, mint a topik tárgyát képező film. Teljesen őszintén érdekelne, kedves Leevee, hogy te miért gondolod, hogy ez a film bármit is elmond Jézusról, illetve méginkább az, hogy szerinted ez a film mennyiben mond többet (jobban), mint bármelyik más Jézusról/Istenről szóló film, biztos láttál már néhányat.

 

Nagyon érdekesnek találom, hogy a filmet kritizáló hozzászólásaimra milyen kis arányban érkeztek érdemi reakciók ebben a topikban. A fikázókat a többség jámbor szilárdsággal megtéríteni próbálta, egy jelentéktelen kisebbség meg zsidózott. De mindkét hozzáállásból az következik, hogy akiknek a film tetszett, azok azt a kereszténységgel azonosítják, a filmet ért támadásokat a kereszténység elleni támadásokként értékelték, és ebből következik, hogy azt is gondolják, hogy akinek ez nem tetszett, az nem is lehet keresztény. Leevee, kérlek, hogy arra is válaszolj, ha még visszanézel ide, hogy ez szerinted is így van-e, és ha igen, miért.

Előzmény: Leevee (1381)