procurator Creative Commons License 2004.09.06 0 0 1276

"túl sok mindennek össze kell jönnie, előbb a szén és a hidrogén valahogyan le kell kerüljön 100 km mélybe, majd ha megvan az olaj, akkor ez meg fel kell jöjjön, és helyet kell foglaljon egy geológiai tartályba, amelyik alul nem lyukas."

 

Minden ott van. Hidrogén keletkezik a radioaktív bomlásból, szén pedig elég sok lenn rekedt sokféle formában. Ezek szépen jönnek felfelé, és reakcióba lépnek egymással. Az olaj tárolók pedig lehetnek alulról lyukasak, mert a nyomás miatt nem fog visszafolyni az anyag. Ahol túl nagy a nyomás megreped a kőzet, forró pontok jöhetnek létre. Földrengések idején sok olyan jelenséget figyeltek meg, amely a szénhidrogének jelenlétére utal. Ezenfelül valószínű, hogy erre a folyamatra egy egész bioszfére épült 5-10km mélyen, amelynek a tömege meghaladhatja a földfelszíni és óceáni bioszfére tömegét. Olyan baktériumokat találtak, amelyek szénhidrogénekből és oxidált fémekből vizet és szén-dioxidot állítanak elő.


"éppenséggel az általad szolgáltatott linken (http://ranprieur.com/crash/abiotic.html) azt írja, hogy eddig csak a szovjetek találtak abiotikus olajat, így hát van egy tippem, hogy mekkora lehet az arány - de még egyszer, tökmindegy, hogy az olaj szerves vagy szervetlen eredetű, ígyis-úgyis elfogy."

 

Mindenhol mást írnak, de a legutolsó honlap alapján, megint inkább az tűnik valószínűbbnek, hogy nagy mennyiségben termelődik olaj. Hogy miért nem úszunk benne? Azért mert a baktériumok addig eszik, amíg van oxigén. Ahol volt megfelelő geológiai képződmény az olaj tárolására, és az oxigénben dús ásványok is elfogytak ott vannak a ma ismert nagy olajlelőhelyek.

 

Elég jónak tűnik ez az elmélet és elég kerek, több dolgot megmagyaráz, mint az eddigiek.

 

Földrengések szemtanúi:

http://people.cornell.edu/pages/tg21/eyewit.html

 

Komarom (Hungary), 28 June 1763

"Ruptures in the soil originated in thousands of places. From almost all of them water and quicksand were emitted together with flames and stinking smoke. . . . The river Danube began to rise . . . and the water appeared to be steaming as though boiling. It had a sulphurous smell. The majority of the ruptures occurred near the river bank and from some of them flames emerged alternately with the sand and smoke. Fertö Lake, 100 km west of Komarom, began to rumble and foam very intensely. . . . Flames as big as a barrel were seen over the river itself. Many horned cattle perished in the terrible stinking vapour that came from the earth. . . . At the bank of another smaller river, the Vag, red-colored flames rushed up from the ruptures, followed by sulphurous waters. . . . At some places the waters that came from the earth were distinctly black. The water of the river Bag appeared to be boiling." (Quoted by Rethly, 1952)

 

 

Előzmény: ezerkilenszaznyolcvannegy (1275)