AgyProTézis Creative Commons License 2004.09.06 0 0 207

Nem tudom, hogy csupán /a rendező által/ szuggesztált utalás-e a jelenet, amikoris Deckard megtalálja a padlón az egyszarvút ábrázoló /tehát egyszarvút jelentő/ origami figurát. Tulajdoníható neki direkte utalás is D. álmára, ám C.G. Jung óta a szinkronicitás fogas kérdése kezd a köz/mély:-)/tudatban is /pl. nálam/ elterjedni.

 

/Ha épp friss lócitromot talált volna D. a küszöbén -bár általam sem ismeretesek az Unicornis táplálkozási szokásai-, akkor eléggé drámai lett volna a hejzet./

 

De, ha hagyományos üzenetet, azaz írott levelet kapott volna D. ugyanezen a papírdarabon, hogy a múltkori fehérlovas álma nem kizárólagosan a sajátja, hanem mesterségesen implantálták elméjébe, az meg túl eszköztelenül lapos, triviális dramaturgiai köz/rö/hej/ly lett vón'.

Ha e-mailt kapott volna, akkor meg mi rögtön nem szak-értettük volna asszem mindnyájan.

 

Szóval az álmok és a párhuzamos~ítható/uló nem álombeli, tehát éber történések, tárgyak és lelki jelenségek ilyeténfélle korrelációja érdekes../-nek tartanám, ha nem volnék konkréten személyesen, legmélyebb érintettségemben is meggyőz:-)/őd/ve, h az álmokba esetleg akaratlanul is szuggesztált, vagy érzékelt-érzékelhető kapcsolat müx./

 

Utalás az utalások utalásainak utalásaira, azaz minden utalás. És persze kauzalitás is.

 

Azálmoknemhazudnak= 'Az álmok nem hazudnak', vagy  -Az álmok? Nem! Hazudnak!

Minden megértetlen álom fájó, maró kérdésként lebeg a szellem vizei felett..Az esetleges Aranykorban álmodtak-e az emberek, vagy ébren álmodtak?

 

APoszTrof