Thas Creative Commons License 2004.09.03 0 0 5
A pingnél nem vagyok biztos hogy más dolog a gépben nem zavarhatna be. Másrészről viszont maga a hálózat is a rádión menne, tehát akkor már inkább mérjük magát a rádiót mint a rátelepülő hálózatot.
A jelerősséget minden wlan kütyü tudja mérni, biztosan ki lehet nyerni az adatot a driveren keresztül, de a hogyanhoz már bele kell mélyedni egy picit a dologba.

A pontossággal kapcsolatban nem tudok mit mondani, nem igazán vagyok otthon a rádiós témában, engem inkább a szoftveres oldala hoz lázba. Első ránézésre a dolog attól függ hogy a rádiójel mennyire stabil, és hogy mennyire finoman lehet mérni a jelerősséget a távolság függvényében.
Például gondolom közvetlenül az adó mellett olyan erős a jel hogy egy pár centis elmozdulást még nem érzékelne, és a másik, távolabbi adóra kellene hagyatkozni. Nyilván ki kellene számolni hogy mi az ideális távolság az adók között és ilyenek.
Mindenképpen kell egy ember aki ért a rádiózához általában, egy programozó aki hajlandó ilyen kütyüket nekiállni programozni, és egy matekos aki az adatok elemzéséhez ért. Szerencsés esetben az utóbbi kettő egy személy.

Végül a legfontosabb dolog. Mielőtt bárminek is nekikezdesz, körbe kell nézni a neten hogy nem csinált-e már valaki ilyet, mert ha igen akkor felesleges a nulláról kezdeni :))))))

Egyébként megkérdezhetem hogy mihez is kell ez?

Üdv.: Thas
Előzmény: moonshadow (4)