Vicky (GGals) Creative Commons License 2004.08.31 0 0 805
Annus nem adja vissza az aranyérmet 2004. augusztus 31., kedd 15:21 1752 olvasás Annus Adrián személyesen is bejelentette, hogy befejezi pályafutását. A kalapácsvető Szombathelyen megtartott sajtótájékoztatóján a visszavonulása mellett többek között azt is elmondta, hogy nem adja vissza az aranyérmet, és nem mond le az olimpiai bajnoki címről. A dopping-üggyel vádolt kalapácsvető szerint a bajnoki érmet korrekt és tiszta körülmények között szerezte. Annus Adrián most először jelent meg az olimpia óta a sajtónyilvánosság előtt, ám kizárólag csak a magyar médiumok kérdéseire volt hajlandó válaszolni, így két japán és egy német stábot is többször visszautasított rajongói üdvrivalgása közepette.

Annus egyébként nem mondott beszédet, a kérdésekre válaszolva azonban kifejtette: saját magát tekinti az olimpiai bajnoknak, ezért nem hajlandó visszaadni aranyérmét. Mint mondta, tisztán versenyzett, korábban is mindig eleget tett a doppingvizsgálatoknak.

Új hír viszont, hogy Athénben az ötödik sorozat után kikérezkedett WC-re. Ehhez - mint mondta - engedélyt és kísérőt is kapott. Arra a kérdésre, hogy a magyar sportdiplomácia tevékenységével elégedett-e, Annus igennel válaszolt, ám Vida József, edzője úgy nyilatkozott: őt eddig még senki sem kereste meg.

Vida bizalma továbbra is töretlen Fazekas Róbert és Annus Adrián iránt, reméli, hogy sportkarrierjük ezzel nem tör derékba. Annus ezzel szemben kitart amellett, hogy visszavonul. Az ügyet azonban végigcsinálja, ha lesz rá lehetősége. Ehhez több külföldi ügyvédi iroda is felajánlotta segítségét a megvádolt magyar kalapácsvetőnek.


Annus Adrián nélkül rendezik a Kalapácsvető Világdöntőt

A Szombathelyen szeptember 5-én rendezendő atlétikai verseny hivatalos IAAF rajtlistáján nem szerepel az athéni olimpián doppinggyanúba keveredett magyar kalapácsvető neve.

Itt lesz viszont többek között az olimpián az Annus mögött végzett, ám a kizárás után immár aranyérmes japán Koji Murofusi, valamint a fehérorosz Tikhon és Devyatovsky, illetve a szlovén Kozmus.

A magyar színeket az ötkarikás játékokon ötödik helyén végző Pars Krisztián képviseli. A női mezőnyben szintén dobókörbe lép az ötkarikás aranyérmes: Olga Kuzenkova, a gyengébbik nemnél nem lesz magyar versenyző.

Gergó Judit, MobilPress

 

http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=104270