CSerfa Creative Commons License 2004.08.30 0 0 697

Norcrys!

 

Én magamat ítéltem (hogy rólad írok, noha nem neked), azzal, hogy nem örülnék a helyedben, h akibeszélnének.

 

Semmi alapom tőled elvárni, hogy távozz a fórmról, ha féleérthető voltam, megerősítem, én csak egy fórumtárs vagyok a sok közül, és ilyet nem várhatok, nem is várok el más fórumtárstól.

 

Hitbeli dologban nem vitázom veled.

 

Emberileg nem utolsónak tartalak, de velem ne erőlködj, ha nem jó neked, hogy hitbeli dolgokban mit vélek, hát nem jó, de attól viseld el! Semmi közöd a meggyőződésemhez, ahogy nekem sincs a tiedhez. Ha az én meggyőződésem, hogy te reméyntelen vagy, az a meggyőződésem, és a te meggyőződésed attől akármi is lehet, magadról is, rólam is.

Ha viszont te az én meggyőződésem ellen írsz, meg fogom védeni meggyőződésemet.

Lásd, én nem megyek senki ellen (pedig más hiten levők, sátánisták, meg egyebek is vannak), akármit írnak akár rólam is. De ha szólongat valaki, hogy adjam fel meggyőződésemet, nem engedek neki.

 

Ha nem lennél ilyen szeleburdi, észrevennéd, bizonyos megbecsüléssel írtam rólad, hogy ha eljutottál, továbbléptél, és ott maradsz, legalább van tartásod. Azaz korántsem soroltalak hátra.

 

Csak éppen társak nem vagyunk. Én becsülöm azokat, akik hűségesek abban, amire jutottak, inkább, mint azokat, akik mindent kipróbáélnak, és mikor társként szólna velük az ember, kiderül, hogy rég köpönyeget fordítottak. Bizony semmire nem becsülöm a hitet hazudókat, színlelőket, szemforgatókat, írtam is régebben, semmi bajom azzal, ha valaki Istent is tagadja, ha Isten neki semmit nem adott. Nekem a hazugokkal van bajom, a megvallásosokkal, akik istenükről hazudják saját megvallásaikat, és megszédítenek másokat, hogy ők is hazudozzanak. Ez lejáratja Istent, meg a Benne hívőket.

De attól még mondom, mi nem leszünk társak, csak fórumtársak.

Ha megadod a tiszteletet, én is megadom, ám ebbe a tiszteletbe az is beletartozik, hogy nem győzködsz, nem abból indulsz ki, hogy én is képmutató, meg színlelő vagyok. Nem tagadom, sokan ilyenek, de én ezek ellen vagyok, és nem ezek között.

 

Lásd, kicsit igazságtalanul írtál nekem, és én tisztességgel válaszoltam neked. Javalsom, tedd félre indulatodat, tedd félre elvárásodat, ne sértődj azon, hogy én azt vizsgálom, mire jutunk, ha a Biblia igaz, és ezt kedvedért sem hagyom el. Ettől tisztelhetjük egymást, ha nem is megyünk bele a másik zöld legelőire.

 

Szóval ha te nem akarod nekemmehatározni, miben iggyek, és nem piszkálsz, semmi baj nem lesz köztünk. De ha te megszólsz, miért indulok ki abból, a Biblia igaz, miért aodk hiteltapostolnak, egyebek, ha beleszólsz hitembe, komolyan mondom, megkapod a magadét, ha kedvem van. Nem ellened vagyok, nem is ellened kívánok lenni, sőt, sajnálom, hogy így vagyunk, mert emberileg rendenek tűnsz.

De más hiten vagyunk, hát hitemben hagyj nekem békét! Ne térítgess, ne cikizz, mert ehhez nincs jogod!

 

És elég széles a fórum kettőnknek, hogy ellehessünk egymás mellett, ha nem bírnánk ki máshogy.

Keressük inkább a közös jót,vagy hagyjuk egymást békén!

 

CSerfa

 

Előzmény: Norcrys (695)