Norcrys Creative Commons License 2004.08.30 0 0 695
Én nem örülnék Norcrys helyében, ha itt kibeszélnének.
Addig vagyok itt, amíg tetszik nekem. És ha kioktatnak is néha, attól még sokat tanulok. És pontosan ez a célom.

Ha visszatér az Úrhoz
Ha visszatérsz a kereszténységhez, a reformáció Bibliájához... De tudod-e hogy már 50 évvel Jézus után alig maradt valami abból amit mondott, csak a szájhagyomány volt, amit a kortársak teljességgel megbízhatatlannak ítéltek?

jobban becsülöm azt, aki elér valahova, és ott marad
Mert félsz felülbírálni önmagad. Félsz feladni egész addigi meggyőződésedet... --- dehát ezt kell tenned a keresztény megéréskor is vagy nem? De többször már nem mernéd megtenni. Az ószövetségi isten, JHVH haragudna érte, de nagyon, vérszomjas isten ő. A Seregek Ura, Elohim Cebaót, harcisten.

Persze csak úgy van reménye, ha tagadja, hogy a Biblia igaz, amit gyakorol is, betoldás, hamisítás, meg egyéb fogások, hiszen ha a biblia igaz, neki annyi.
Nos, az öt mózes könyv közül pl. a Deuteronomiumot azért készítette egy zsidó ember, hogy az addigi hagyományokat egységesítse és a monoteista hitet megszilárdítsa. Addig mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy Jahve csak egy a több isten közül, bár a zsidóknak a legfőbb isten.

ha mellette lenne neve, meg arca
Így csak egy nick? Ugyan, nekem te is csak egy nick vagy, mit érsz velem? Ha akarod és valóban olyan okos vagy, fél órán belül kideríted, ki vagyok, mert hagytam nyomokat magam után. De mit érdekel ez téged? Nalátod, akkor meg minek a név, arc? Idővel az is lehet, de nem ezért vagyok itt. Nem magamutogató ember vagyok. Az internet egyik sajátossága az anonimitás (legalábbis egy bizonyos szintig), ez nem megvetendő, hanem a szabadság egyik eszköze és fenntartója.
Előzmény: CSerfa (688)