Dave Saxon Creative Commons License 2004.08.30 0 0 993

Üdv Tisztelt Urak!

Laurensnek: ott leszek a börzén, ha minden jól megy addig,

Halsamannak: írok majd a Trinity fórumra is, egyébként le a kalappal előttetek,

Mindenkinek:

Hammond árakat nézegettem a neten, főleg az USÁ-ban, és két kézzel téptem a maradék hajam. Ha igaz az, hogy a dollár most kb. 200-250 körül megy, akkor sajnos nem túlzás az, hogy szarér-hugyér' dobálják ott az itthon sóvárogva bálványozott Hammondokat. Túl jó dolguk van az amcsiknak!

Mondok néhány példát, hogy megosszam Veletek a kínomat:

M3-as 80.000 magyar forintért, (nyúlok a tőrért, és magamba szúrom, nem a klaviatúrába!)

reálisabb:

A-100-as 251-es Leslievel együtt 600. 000

durva:

H-100-as 100. 000 -ért

de ami az überbrutál:

L-102-es 275 USA dollárért, azaz kb. 50-70 ezer magyar forintért!!!!!!!

jó, hogy ha onnan hozatja valaki, a gatyája rámegy a szállításra, de ott az amcsiknak ez micsoda??? Téli tüzelőnek is vehetnének L-100-asokat pozdorjának!

Az agyam eldobom....

Egyébként nyilvánvalónak látszik, hogy az amcsiknál a spinet orgonáknak szinte semmi értéke nincs, erről van is egy fórum a Neten, valami olyan címen hogy Consoles vs. spinets, etc, etc.

Ott leírják, hogy ha egy orgona 3-400 kilót nyom, 3 és fél oktávnál hosszabb a kalviatúrája, és rajta a Hammond márkajelzés, akkor az egy Hammond orgona, a több pedig hulladék.... no comment.

Kíváncsiság kedvéért azért megnéztem egy B3-mast is,

ez Leslievel együtt 6695 dollcsi, azaz kb. másfél milla. Leslievel együtt így is olcsó, ráadául kifogástalan állapotban, de azért az árkülönbség mutatja az ottani hozzáállást a spinet kérdéshez...

Mit szóltok ehhez? MI meg szétgürizzük az agyunkat egy L-100-asért, ami álmaink netovábbja. Kivéve persze a Nagymestert, aki már egy B3-mast gyilkol valahol Kecskeméten... :) :):)

Üdv: Dave