vikuca Creative Commons License 2004.08.29 0 0 17
2004. évi I. törvény

a sportról

A Magyar Olimpiai Bizottság

38. § (1) A Magyar Olimpiai Bizottság (a továbbiakban: MOB) köztestület, amely a Kszt. szerinti közhasznú társasági nyilvántartásba vétel nélkül, kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősül. A MOB jogosult a Magyar Köztársaság címerének és zászlajának használatára.

(2) A MOB feletti törvényességi felügyeletet az ügyészség gyakorolja.

(3) A MOB feladatai elsősorban:

a) a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (a továbbiakban: NOB) alapszabályában és egyéb szabályzataiban a nemzeti olimpiai bizottságok részére megállapított célkitűzések és feladatok végrehajtása,

b) a szakszövetségekkel együttműködve a versenyzők olimpiai játékokra való felkészülésének, illetve részvételének szakmai elősegítése, az olimpiai mozgalom fejlesztése,

c) az olimpiai mozgalom érdekében az olimpiai játékok jelképeinek védelme,

d) az olimpiai mozgalom eszményének jegyében az ifjúság testi, erkölcsi és kulturális nevelésének segítése, a tisztességes játék (fair play) szellemében való versenyzés támogatása, fellépés a sportmozgalomra ható káros jelenségek ellen,39. § (4) A MOB közgyűlésén a gyermek-, ifjúsági és sportminiszter (a továbbiakban: miniszter), .......tanácskozási joggal vehetnek részt.

Schmitt az egész olimpiai mozgalmat saját és pártja érdekében használta ki. Gyurcsány jószerével nem is nyilatkozott róla ( független sajtó??) Sajnálom azt akinek ilyen erkölcsi mércéje van de azt gyűlölöm akik mindezt eltűrik!!Lásd óriásplakátok nemzetiszínű melegítőben történő feszítés helyett a sportolókkal kellett volna inkább foglakozni.

Mindenesetre ilyen rossz szájízzel még nem néztem Olimpiát, és sajnálom a többi tisztességes sportolólót, hogy az árnyák rájuk is vetül, meg minden magyar emberre, hogy csaló gazemberek vagyunk( Teleki gróf ???).Ilyenkor szokták mondani hogy mondjon le!!!
Előzmény: Kakimuki (10)