Joy,
Nincs olyan diéta ami mindenkinek egyformán jó. Minden betegségnél változik valamit a diéta. Vannak általános elvek : állati fehérje csökkentése/elhagyása , de föleg a vörös húsok kerülése, teljesörlésű gabonák használata, mnél több zöldség gyümölcs, (lehetőleg vegyszermentes). Kerüni kell a finomított lisztet. Cukor helyett méz használata, konzervált ételek kerülése, sófogyasztás csökkentése, (én kevés sót használok és Natúr Vega Mixxel egészítem ki) stb. stb., de ezeket bztos tudod. Ha nem akarod itt kiteregetni a betegségedet az egy dolog, de mindenképpen ajánlom, hogy ismerd meg a rád vonatkozó hagyományos orvosi és a természetgyógyászati diétát. Pl. néztem egy táblázatot, hogy mi emeli a purin (húgysav ) szintet és azt írják, hogy a száraz hüvelyesek amire sosem gondoltam volna, azt hitte csak a húsoknak van magas húgysavtartalma.
Ha az elveket tudod már magad is könnyen fogsz kreálni olyan ételt ami ízlik.
Már az is sokat jelent ha fokozatosan hagyod el a számodra káros dolgokat.
Ennyit az elméletről, legközelebb receptet küldök.
Az előző hozzászólásomban javasolt ételek közül szereted valamelyiket?