Sziasztok!
mékó1:
Valószínűnek tartom, hogy utólag lett beszerelve az az elektromos ablakemelő hátra, mert különben tettek volna előre is kapcsolót, a hátsó ablakok vezérléséhez. Így hátul közvetlenül a motort vezérled a kapcsolóval. Eredetileg a gyári 4 villanyablakhoz tartozik egy elektronika, elöl 4+1 kapcsoló a középkonzolon (a +1 az a hátsó ablak kapcsolók letiltása), hátul az ajtókban (vagy az ajtók zsebén) 1-1 kapcsoló. A gyári 2 villanyablakhoz nincs elektronika, csak közvetlen vezérlés 2 kapcsolóval a középkonzolon.
Ha rosszul írtam volna, akkor biztos kijavítanak. :o)
Amit lehetne tenni: veszel 2 olyan ablakemelő kapcsolót, ami közvetlenül vezérli a motorokat, és hátrahúzol +2 kábelt (sima 2 eres, 1,5-es 220V-os kábel ajánlott). A beszerelése nem nagy meló, és ha figyelsz arra, hogy egyszerre nem müködteted mind a 4 ablakot, akkor nem kell plusz biztosítékot beszerelni.
A kapcsolónak a számát nem tudom fejből, de ha ránézel, akkor a hátulján az 5 csatlakozó egymás alatt van sorban (ami elektronikán át vezérel, annál "összevissza")
A másik típusú kapcsolókat nem ajánlom, mert ahhoz az elektronika horror áron van, és ha azt nem veszed meg, akkor relézned kell 4 relével, öntartó kapcsolattal. Ez macera, és nincs kevesebb kábel sem.
A középső kapcsoló mint fentebb írtam, a hátsó ablakemelő kapcsolók letiltására szolgál, ez egy sima billenő kapcsoló, aminek az alsó felén van egy sárga színű ablak piktogram.
Remélem segíthettem! :o)
Ádám :o)
akoch@fw.hu