sub_rosa Creative Commons License 2004.08.26 0 0 3785

Szia J'adore!

A 3* Hotel Marhabában voltunk. Ez egy több épületből álló szálloda komplexum gyönyörű pálmafás kerttel és egy nagyon szép úszómedencével (meg van egy másik medence is). A szálló tengerparti, nagyon széles homokos tengerpartja van, elég sok napernyővel. A tengerparton van egy jó és nem drága büfé, az ebédet ott intéztük. A szállóban esténként mindig van gyerek disco, meg valami program kb. éjfélig.

Amig a csomagokat várod a monastiri reptéren, váltsál azonnal valamennyi pénzt (50 euro a minimum) az árfolyam mindenhol egyforma. Kérjél lehetőleg aprót is, nekem 10 dínárost sikerült, de volt, aki még apróbbat kért, hogy legyen pénzed esetleg szükséges jattoláshoz.

A szállodában megkaptuk a kulcsokat (4-en mentünk 2 szoba), elmentünk megnézni. Nem a fő épületben kaptuk a szobákat, ez nem volt baj, de nem tetszett a látvány, mert földszinti, kicsi belső kertre néző szobák voltak. Visszamentünk a recepcióra, ahol a férjem megmutatott 10 dínárt és mondtuk (angolul) hogy tengerre nézőt és emeletit kérünk. Mire a fiú adott ugyanabban az épületben két emeleti szobát. Pálmafák alattunk, azokon túl pedig nem messze a tenger. Az egyik szobában az ágyban felkönyökölve is láttuk a tengert, a másikban az erkélyről. Maga a szoba tiszta, naponta jöttek a takarítók, törölközőt is cseréltek. A fürdőszoba is tiszta, persze nem valami hiperszuper, de ok.

Béreltünk 15 dínárért hütőt. A szobákban csak akkor van áram (ez máshol is igy van), ha a kulcs lemezét beteszed egy arra a célra szolgáló rekeszbe. Többen úgy oldották meg, hogy menjen a légkondi és a hütő, hogy levették a karikáról a kulcsot, azt maguknál hurcolták és a nagy böhöm rézlapot bent hagyták a rekeszben. Mi két szobában voltunk, igy aztán az egyik szoba kulcsát mindig benne hagytuk a hűtős szoba áramrekeszében, a másikat vittük magunkkal.

Az El Hana Beachet kívülről láttam, amikor a kirándulásra utastársakat vettünk fel. Ez a szálló egészen a központban van, szerintem elég zajos helyen, és egy forgalmas úton kell átmenni a szálloda tengerparti strandjára. Ahogy láttam elég keskeny a partszakasz, és egészen közel van a helybeliek strandja is. Az, hogy a központban van nem igazán előny, mert taxival kb. 10 perc alatt Te is bármikor ott lehetsz. (Utastársak mesélték, hogy ott sem a legutolsó divat szerinti a berendezés, a fürdőszoba, tehát ebből a szempontból sem jobb).

Szóval az én voksom a Marhabáé a szép kertje, tengerpartja, uszodája miatt.

Jó nyaralást

sub_rosa

Előzmény: J'adore (3784)