HAME Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2

No várjá, most vagy nagyon fáradok már, vagy nagyon nem értek valamit:

 

  • A nem pénzbeli hozzájárulást szolgáltató tag (részvényes) a hozzájárulás szolgáltatásától számított öt éven át helytállni tartozik a gazdasági társaságnak azért, hogy a társasági szerződésben (alapító okiratban, alapszabályban) megjelölt érték nem haladja meg a nem pénzbeli hozzájárulásnak a szolgáltatás idején fennálló értékét.

 

Namármost azt értem, vagyis inkább gondolom, hogy mit akart a költő mondani. Azaz hogy az apport értéke nem csökkenhet 5 évig az apportálási szint alá, de a "szolgáltatás idején" min. kétértelmű.

Mi az az idején? Ideje alatt, vagy amikor beszolgáltatta?:))

 

És ha nem állt helyt, akkor mi van?

Kimegy az adóhivatal, mit lát a könyvelésben.

411- Alaptőke 625 millió Ft. De hol a kötődés más számlákhoz? Hisz már a bekerüléskor is max. a nyitóegyenleghez kötődhetett, vagy valami kamu 400-ashoz. Ha le akarják ellenőrizni ki kell menni az apportot szolgáltató céghez, annak meg egy 3. cég az alaptőkéje, aminek meg egy negyedik, a 25.-nek meg az első. Nincs az az atyaúristen, aki ilyen kört leellenőrizzen, mert természetesen mind a 25 cég más és más adóhivatal territóriumában van.

 

Megmondom őszintén nekem már az is gondot okoz, hogy miképp lehet bekönyvelni egy ilyen apportot, hisz semmi sem kerül be valójában a céghez. Mint nem anyagi vagyon (mint a találmány, licensz és egyébb szellemi vagyon), egyébb hitelként, vagy mi?

Előzmény: Indián (1)