Törölt nick Creative Commons License 2004.08.25 0 0 744

egyébként ha már itt tartunk: szerintem a volánbusz sokkal kevesebbet ad a külsőségekre, mint a volánok többsége.

én lennék az utolsó, aki azt mondaná, hogy a külsőség a legfontosabb, de ez már érezhető és szerintem nem jó.

mire gondolok:

-nem elég, hoyg elég jó műszaki állapotban vannak a buszaik (tehát a karbantartás nagy átlagban megfelelő), lehetne kicsit "vigyázni" is a buszokra. azért még mindig relatíve normálisan néznek ki, de nem eléggé szerintem.

-apróságok, főleg a helyi közlekedésben, amiknek nyilván hagyománya van, ezér van így: szerintem pl. a helyi menetrendi tájékoztatókat meg lehetne csinálni igényesebbre is. tudom, így legalább olcsó, de nézzük már meg,hogy egy "vidéki" volánnál hogy néz ki, mennyire áttekinthető, mennyire kezelhető, mennyi információt tartalmaz, stb. és megveszik azt is. példának okáért nem tartom igazán jónak, hogy a helyi menetrendeknél is a helyközi mezős megjelenítést alkalmazzák. persze, tudom ennek az előnyeit, de nyugodtan szét lehetne szedni "megállóhelyek+menetidő" táblázatra és egy "indulási idők x vá-ról" részre.

-vagy. még mindig helyi. nem igaz, hogy nem lehetne végre normális helyi (vagy éppen helyközi!) táblákat gyártni. mért kell össze-vissza ragasztgatott táblákkal járkálni??

-eddig arról beszéltem, ami viszonylag kevés pénzből megoldható. most jön a nehezebb része. mért nincsenek "igazi" helyi buszok (vagy mért van nagyon kevés)? 3ajtós, autómata, neadjisten alacsonypadlós szóló, elektronyos kijelzővel, és ugyanez 4ajtósban csuklósban? tudom, akad, de kevés. érden, vácon, gödöllőn, de talán máshol is elkellene néhány darab. legfeljebb a fordákat kicsit átpakolásszák, hogy az ilyen kocsi ne menjen ki a városból vagy ne messzire.

 

és folytathatnám.

 

ezek olyan értelemben nem "bajok", hogy szerintem (és ezt hallom máshonnan is) a volánbusz "jól bánik" az ügyfeleivel, lehet vele tárgyalni, stb. és a tapasztalatom szerint általában az utasokkal is "kijön". csak én egy kicsit ezekre odafigyelnék, pontosabban, másképp csinálnám.

 

remélem nem lett nagyon értelmetlen