Szombatosok
2004.08.24
|
|
0 0
743
|
Kedves vfo
Ismerem az általd említett teológiát, ez nem az. A Bibliából idéztem.
>>>Izraelt Isten soha nem vetette el teljesen, csak részlegesen. Az Egyházat Isten soha nem rendelte az Izrael örökösének. Erre bizonyíték Izrael helyreállítása ott, ahol Isten megígérte
Hát, ez körülbelül úgy hagzik, mint a kicsit terhes, vagy kicsit halott kifejezések. Részleges elvetés nincs. Teljes van. Bár IDEIGLENES de az ideiglenes az teljes. Remélem érted a kettõ közötti különbséget.
Azt sehol nem mondtam, hogy az egyház Izreal örököse. Azt mondtam, amit Pál. Isten ideiglenesen elvetette Izraelt, amíg a pogányok teljessége bemegyen. Társörökösök lettek az ígéretekben. Olvass pontosabban kérlek.
Egyébként, ezzel azt mondtad, hogy a zsidóknek nem kell elfogadni Krisztus és úgy is választottak maradnak? Nem ezt olvastam ki az Ap.Csel. 3-ból.
>>>Isten Izraelt nem hívő, hanem hitetlen állapotban állította helyre 1948-ban.
Úgy látom, nem vagy tisztában a helyreállítás fogalmával. Isten hazaengedte a zsidókat, azaz eddig csak egy törzset a tizenkettõbõl (illetve 13-ból, mivel József fiai külön törzsek), és ráadásul még a zsidóknak is csupán egyharmada ha hazatelepedett. De még a hazatelepedettek sincsenek helyreállítva a Szövetséghez.
A helyreállítás a Bibliában azt jelenti elismerik Istent, tartják törvényét, elfogadják megváltását Krisztuson keresztül, Izrael és Júda egyesül, Dávid fel lesz támasztva királyukká stb. stb. Szerinted ez megtörtént a mai Izrael államban?
A számoktól ne hatódj meg, az nem a helyreállítást tükrözõ szám, hanem a megtévesztést.
Sz. |
Előzmény: vfo (737)
|
|