gyengus Creative Commons License 2004.08.24 0 0 65

Azért az IMF elég szépet alkotott. Többek között neki köszönhetjük, hogy a magyar (sicc!) ipar csak nyomokban létezik és bérmunka ország lettünk.

 

A baj az, hogy a sok, hmmm, ki is találta ezt a megnevezést ki- zseboligarcha nem rendelkezik igazi gazdaságszervezô képességgel, hanem csak a vagyon szétszedésbôl éldegél. Jelen pillanatban az egészségügyet nézték ki maguknak.

 

Gyurcsány ôket képviseli, ez a gond. A kapcsolatrendszer-konvertálókat. A pártvagyon, az orosz államadósság, a bank és egyéb privatizációk és konszolidációk nyerteseit. Sikeres, de improduktív embereket, akik éppen mert sikeresek, meg vannak gyôzôdve, hogy helyesen cselekszenek. Az már mindegy, milyen szempontrendszer alapján.

 

Igy szocializálódtak.

 

A bizonyíték? Mo pompás állapotban lenne, ha az évtizedek alatt konvertált vagyon (ezer milliárdos nagyságrendben) valóban mûködô tôkévé alakult volna. Ez sajnos nem így van, a bôrünkön érezzük.

 

A gond Gyurcsánnyal? Képes és tényleg megcsinálja az egészségügyi és szociális reformot. Aminek következtében megindul a társadalom deklasszálódása, az eddigieknél is meredekebb mértékben.

 

Előzmény: antall (62)