szomi_szomi Creative Commons License 2004.08.24 0 0 126

Nos, valóban az első ütem a maga kis féligbelső udvarával nagyon szerencsés megoldás. Nincsenek ugyan túl messze a szembeszomszédok, de pont elég messze, hogy ne legyen szájbanézős fíling. Minket pont nem zavar, hogy mások is látnak, hogy kinnt vagyunk az erkélyen és pont nem kínos, hogy mi is látjuk a többieket és úgy vettem észre, hogy a többi lakót sem zavarja a dolog.

Azoktól hallottam panaszt akiknek a hálószobája a belső udvarra nyílik. Őket zavarhatja alvás közben, ha valamelyik teraszon ősszegyűlik egy társaság és hangosabban beszélget és közben néha hangosan felnevetnek.

 

Ha lemegyünk a lányommal játszani az udvarra, akkor többen lenéznek és lecsekkolják ki van lennt esetleg néznek egy darabig. Ez engem speciel nem zavar, de tudatában vagyok a dolognak és igyekszem kultúráltan viselkedni.

 

A második ütem 2 épületsora közelebb van egymáshoz. Én nehezen tudom elképzelni, hogy az a távolság már zavaró-e vagy nem. Meg egyébként is ez egyéni tűrőképesség kérdése. El tudom képzelni, hogy valakit nagyon zavarná a dolog. És ez nem lenne jó mert a nádorligeti lakások igazi varázsát a nagy ablakok és erkélyek adják.

 

 

Előzmény: cactusa (125)