ribizli Creative Commons License 2004.08.24 0 0 16
joy édes, nehogy már bocsánatot kérj, hogy topikot nyitottál! :))

Ha a tepertőt az íze miatt tennéd bele valamibe, akkor esetleg meg lehet próbálni pirított és pépesre tört szezámmaggal helyettesíteni - persze csak ha a magas olajtartalmú szezámmag nem tilos. :)
Egyébként meg főzéshez a kukoricaolajat ajánlják az orvosok a napraforgó helyett, mert annak összetétele jobban támogatja az egészséget.
Meg persze az olivaolaj, de abból nem ám a szűz, hanem a sárga, a szűz, haragoszöld nyers salátákhoz való, nem hevítésre!

Aki a paradicsomot nehezen bírja a savtartalma miatt, az tegyen a főzésnél hozzá késhegynyi szódabikarbónát - felhabzik!! -, az közömbösíti a savtartalmat (ugye, TTAMÁS? :))).

A szójával óvatosnak kell lenni - a génmódosításon túl is -, mert elég nehezen emészthető fehérje.
ribizli