doca Creative Commons License 2004.08.22 0 0 1359

Érdekes dolog ez a nyelestengely hang. Persze hogy természetesnek mondják hiszen szinte kivétel nélkül zörög. Na én nem nyugodtam bele. Szét dúrtam az egészet, úgyis tervezve volt a felület takaritás és az alapos belső mosás. Rossz csapágyak kuka, szimmeringek szintén. Hézagolás és szinkronok ellenőrzése mellett összerakás. Láss csodát : semmi zaj. A nyelesteng. csapágyat nem helyettesitettem, odavaló gyárit vettem. Nem árt a kuplungszerkezetre sem odafigyelni hogy ütésmentesen fusson. Sajnos a lendkerék felőli vége nincs "vezetve", és amennyiben félre fog, a csapágyat jelentősen terhelve igyekszik radiális irányba kitörni  a csusztatás bizonyos nyomaték étvitelénél. Kicsit bonyolultnak tünik, de ez van. Amikor nincs kiemelve, akkor együtt forognak, de koránt sem biztos hogy 100%-ig egytengelyű a három elem: Főtengely, nyelestengely és fogaskerékcsoport-tengely, amiben a nyelestengely hátsó csapágya is lakozik. Igy aztán keletkezik a zaj ami az egyébként észrevehetlen szöggyorsulásokat alapjáraton akár lüktetővé komponált. Mig ki nem nyomjuk, avagy ki nem cseréljük az emlitett dolgo(ka)t.

Annyit meg kell jegyezni, - bár én nem szivemből mondom- ettől valóban elmehet százezret. Nálam a zajtalanság az origo. Hiába mondják hogy a zseni a káoszban is zseni. A hangzavarban mit szürjek? A rádió is alapon szól, a motor is zenél.

Fiesta részletesen ha esetleg valakit érdekel, valahol a váltó is szétszedett álpotban.
Előzmény: KODI (1345)