NORMÁLIS Creative Commons License 2004.08.22 0 0 2614

Kedves Soká!

 

Komolyan gondoltam. Mégpedig azért, ami előszöris egyből levehető a képből:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A G1 nagy durranás volt abban az időben, amikor még alig volt digikamera. Olyasmi volt az a fényképezésben, mint mondjuk egy mobiltelefon 1995-ben...

 

De igazán jó, és elegáns megjelenése a G2-nek volt! Szerintem még ma is jampi egy ilyen látványa a kamerák között. Túl elszürkült és eldizájnolódott a piac. Értem ez alatt, hogy a trend (bizonyára a lenyomott emberi lelkiállapot miatt...) a szürke szín, ez mindent ural. És ha egy kicsit lekopik, az még randább.

A dizájnban pedig mindenki próbál újkodni, aztán karcolódik a kijelző, belóg az objektív, kocka-kerek-olvális lesz a ház, pedig néha jólesik a hagyományos fényképezőgép-forma.

 

Amúgy a G2-t én úgy vettem 310 ezerért, hogy épp lejjebb ment az ára... Akkoriban nagy királyság volt egy ilyen, a 4MP és a kihajtható kijelző miatt is. Olyasmire értettem a modern életérzést, ami egy új világ kapujában fogja el az embert egy kiváló eszközzel a kezében, ami még szép is.

 

 

Aztán ha már szélesebb körben elérhető egy dolog, akkor nem olyan izgalmas. Ráadásul a világ tele lett mindenféle digigéppel, és még ha a Canon tartotta is magát, a nem-fanoknak tényleg nehéz lehet választani.

 

 

(A következő képen jobban látszik a pezsgőszín):

 

Előzmény: Soká (2610)