technoklima Creative Commons License 2004.08.20 0 0 1664

Elég kevés "valódi" klímagyártó létezik. A Funai speciel az. A Stiebel Eltron licencet vásáról, viszon jó minőséget. Az LG-t nem csípem nagyon, mert ahhoz képest túl drága, amit nyújt. A Toshiba, Mitsubishi, Daikin, Trane, York, Funai, Stiebel  mind jó választás. Van még nehány, viszont általában mindig az ár dönt. Sajnos ilyen áron ( 40 ezer körül ) nincs. A gyakorlat azt mutatja, hogy bruttó 140-150 ezer Ft alatt nem nagyon találni kifogástalant. Esetleg az Elnett néven futó 2,5 kW-os hűtő-fűtőt ajánlanám. A Stiebel ócsított szériája ( kb 60-70 ezer bruttó ), nehányat szereltünk már ezekből. Hát nem szépségdíjas az biztos, de jó minőségű anyagokat használtak, masziv összhatást kelt, jól hűt és elég csendes is. No meg könnyű szerelni. Garanciális probléma még nem volt.

Azt, hogy kinek a gyártása egy klíma még a forgalmazó sem árulja el. Ez üzleti titok. Üzemelés során szokott nekünk is visszaköszönni egy-egy ismertebb márka, 1-2 éves szériája más néven.

A név sokat elárulhat, viszont mit sem ér a név, ha nem minőségi az összeszerelés, a gyártástechnológia és nem utolsó sorban a beüzemelés.

A márkavédelem miatt kijelentem, hogy ez mind a szubjektív véleményem volt, ami az enyém és a sajátom. 

Előzmény: blueye (1660)