MarK Creative Commons License 1999.06.03 0 0 255
Na megint én. Morpet hozzászólását még nem olvastam, amikor az előbb írtam (elég lassú vagyok, most is az leszek, mert közben sajna munka is van). Szóval, végülis Morpetnek szintén válaszoltam (mintha megéreztem volna, hogy miről írsz :-), annyit azért hozzátennék: Elismerem, hogy az újabb verzióhoz nem nagyon illik ez a régi hang (ezt ShapeGábor is megerősítette), de én, amikor elöszőr hallottam a tavalyi számokat (Gyengéden, Mint a fény, Mégse fáj) pont az énekes miatt is (rossz, aki rosszra gondol :-)) szerettem meg a Shape zenéjét. Hallgassatok meg egy hasonló amatőr csapatot a régiek, v. az újak közül (Arculat, Immortalis, Synthetic, Electric Playground,...). Még ha vmelyik tettszett is zeneileg, csak addig volt O.K., amíg meg nem szólalt az "énekes". Hallottatok BB, v. Popular demokat? Katasztrófálisak... O.K. nem ezekhez kell állítani a mércét, de szerintem Ádám hangja megállja a helyét. Jó, lehetne kiforrottabb és talán néhol felfedezhetőek fals hangok (főleg élőben érezhető, hogy igazatok van), de ez nyílván javulni fog és idővel érettebb lesz a hangja. Úgy kell tekinteni, hogy ez egy demo anyag egy kezdő együttestől. Ha lemezről lesz majd szó (bárcsak ott tartanánk), akkor profi stúdióban, kiváló stábbal már bizonyára nem adhatnak ki akármit a kezükből.
Egyébként a "szép és megható" nekem nagyon ott van, főleg az "óriás fájdalom-kín". Na mindegy, ezek már nagyon szubjektív vélemények.
Mindenestre, örülök, hogy témánál vagyunk, mégha egy kicsit el is kanyarodtunk a DM-tól.
Morpet: nagyon köszi a KROQ linket. Aki pedig még nem hallotta volna a Lobog a léptemet, az nem tudja, mit hagyott ki, csúcs az a dal, mindenkinek ajánlom :-).