Kletta Creative Commons License 2004.08.18 0 0 238

Mindkét évad megvan. Pénteken hazaérek Pestre, akkor majd elkezdem nézni, hogy az első két kérdésre megtudjam a választ. Bár az első kérdésben nem is értem, hogy "dorongo játszik", ezt meg tudnád magyarázni, légy szíves?

 

A 2. részből per pillanat én is annyira emléxem, ami a http://shagmir.free.fr meg a http://tehrig.tripod.com leírásaiban van. (Egyébként kösz, hogy fölhívtad a figyelmem az ilyesmire, mert most találtam egy jó leírást a 14. részről.) Szívesen megpróbálom lefordítani, ha az segít. Ugye a galileis epizódra gondolsz? Azért kérdezem, mert a DVD-ken össze-vissza vannak keverve, a 2. helyen pl. épp a 14., barkari epizód van.

Előbb-utóbb úgyis igyekszem lefordítani az összes epizódból, amit értek, de addig is próbálom összefoglalni, amire így emléxem.

Tehát miután Shagshag átkelt a kristályon, Galilei fogadja és megvendégeli az utasait. Aztán az inkvizíció elfogja őket, és megpróbálja elismertetni velük...asszem, azt, hogy az ő rétegükön kívül nincs másutt élet. Abban egyetértek Shagmirral, hogy az eljárás gyönyörű, drámai jelenet; remélem, jól értettem a francia szöveget, és jól emléxem rá. Bár pl. Spartakusnak az a vállmozdulata, hogy ne rángassák, az nyelvfüggetlen, és nagyon tetszik. Meg amikor bezárják a ketrecbe tanúnak, és mondják, hogy ha elismeri, akkor szabad lehet, ő meg rögtön azzal kezdi a válaszát, hogy "Szabad vagyok." Rebeccának meg asszem, azt mondják, hogy Bob már elismerte... És azt nagyon bírom, hogy Rebecca még nem emléxik pontosan az "ügyvéd" szóra, de már tudja, hogy joga van hozzá -- végülis tényleg ez a fontosabb, nem?

Mindegy, bocs, hogy így részletekbe megyek. Végül Galilei Shagshag (meg az utasai?) érdekében tagadja meg a nézeteit. Rebeccát aztán valami gép faggatja, olyanokat is kérdez, hogy félig tele a pohár, vagy félig üres? Amikor Galilei érte jön, Rebecca először dühös rá, amiért ő is hazudott, de aztán megérti, miért tette. Asszem, Galilei elvezeti Rebeccáékat Shagshaghoz, aztán Arkana szép sorban elaltatja az őröket, és mindannyian beszállhatnak. Galilei föntről megnézi a rétegét, aztán a saját kisgépe segítségével visszaszáll.

Azért remélem, jövő héten ennél többet is tudok mondani.

 

A CD egyelőre nincs meg nekünk, és még nem néztem utána, hogyan lehet beszerezni. Addig is, a norvég oldalról ( http://home.online.no/~kgroenn/shagma/ ) sok zenét le lehet tölteni.

Előzmény: Davlev (236)