Zaturek Manfred Creative Commons License 2004.08.18 0 0 192

OK, kivételesen válaszolhatok komolyan is, legalábbis elmondhatom azt, hogy én hogyan látom ezt az egészet.

 

Mijo hosszú évek alatt annyi ellenséget szerzett magának a "stílusával", hogy többet szinte nem is lehet. Ugyanakkor, nem lehet letagadni, annyi energiát fordított a fórum életben tartására, mint nagyon kevesen. Gyakorlatilag, ha "blogot" írkálna, azzal is szépen megtöltené a helyet (mellesleg úgy nem is lenne annyi baj a dologgal, mert nem tudna senkivel sem veszekedni), csakhogy a "blogozást" az indulásnál még nem ismerték, csak később vált divattá.

 

Már egy jóideje a kérdés úgy merül fel, hogy mindazok, akikkel Mijo sikeresen IRL (!!!) összeveszett, azt követelik, hogy  az egész "termést" daráljuk be, "Mijotlanítsuk" a fórumot, mennek az időnkénti nagy nekihevülések, a "tiltakozási akciók", a szereplők pedig lényegében ugyanazok évek óta. Megmondom őszintén, hogy ez valahogy röhejesnek és kicsinyesnek látszik, hatalmas viharnak a biliben, ráadásul teljesen feleslegesnek, mert a később bekövetkezett balhék miatt miért kéne a múltat végképp eltörölni?

 

A névvitáról az a véleményem, hogy a zárt klubban most 117 vagy 127 (nem számolgatom újra) embernicknek van beírási jogosultsága. Most szerveződik valamilyen "grémium", amelyik dönthet a továbbiakról - nekem személyesen, de a klubmodiknak is más dolguk nem lehet ezzel kapcsolatban, minthogy meghallgassák és végrehajtsák a döntésüket. Ezzel ismét biztosítva van a lehetőség a durva személyeskedések nélküli fórumozásnak. Párhuzamosan itt van az annyit követelt nyilt Baja-fórum, aminek nem feltétele a sajátnevesség.  Ez is egy lehetőség, amivel lehet élni. Sem én, sem más egyelőre nem képes eldönteni, hogy melyik "igazi Baja fórum" lesz életképesebb, ezt az időnek kell megmutatnia. Mégegyszer kiemelném, hogy a lehetőség adott, azon ne múljék a dolog, meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Az olyan elképzelés viszont, hogy most nevezzük át a fórumokat  - "Mijo baráti köre" és "Mijot utálók népes gyülekezete" - valahogy nem frankó és nem is lehet komolyan venni, még akkor sem, ha hatalmas tömegek mennek végig lépést tartva akármelyik hídon.

 

Összességében, van két külön fórum, bizonyítsátok be, hogy melyik Az Igazi, csak rajtatok múlik. Ehhez csak érdekes témák és érdekes beszélgetések kellenek, a "Mijot utálók ide!!! Mutassuk meg, hogy mi vagyunk a sokalagok népe!!!" típusú topikok és akciók semmit sem érnek ebben az összevetésben.

 

Végezetül még annyit fűznék hozzá, hogy mivel én sem személyeskedtem senkivel, ezért talán nem kellene velem sem személyeskedni, pláne az én IRL ügyecskéimet firtatni, amikhez senkinek semmi köze. Én ugyanis nem vagyok büszke "sajátneves", hanem csak aljas és alattomos módon, sötétben bújkáló nick-figurák formájában létezem a világhálón. Ezen a rossz szokásomon nem is akarok változtatni, s ha én tiszteletben tartom mások anonimítását, akkor - szerintem - joggal elvárhatom ezt tőlük is.