HAME Creative Commons License 2004.08.17 0 0 32

Még az átkosban volt egyszer az MTV-n egy amerikás magyar prof, már fogalmam sincs, hogy mi volt a szakterülete, de mikor a karcinogének szóbajöttek eléggé felkapta a vizet.

Azt mondta ez egy hülye divat, már lassan mindenről megállapítják, hogy rákkeltő, miközben egyetlen anyagŕól van 100 %-os biztonsággal bebizonyítva, hogy reális mennyiségeknél a kísérletek 100 %-ban biztosan rákot okoz, mégpedig az elemi fluor.

Emlékezni meg azért emlékszem ennyire határozottan, mert abban az időben volt valamelyik kölköm óvódás, és akkortájt orvosilag előirták az ilyen korú gyerekeknek a fluortablettákat (NaF?) a fogszuvasodást megelőzendő.

És elgondolkodtam, hogy olyan vegyületet még nem találtak fel, melyben ne szerepelnének szabad gyökök. Amikor a fogorvos barátom kérdeztem, csak pampogott.

 

Egyébként meg minden mérgező. Ha valaki megeszik 5 kilo kockacukrot, valszín feldobja a talpát. Az egyszerű konyhasó halálos adagja, ha jól emlékszem kb. 20 dkg. Csak szeretném látni azt a barmot, aki képes bekanalazni 20 dkg sót. Ez olyan 7 leveseskanálnyi.

Előzmény: Derek (19)