Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 47
Utánanéztem, ezek a fickók tényleg futóbolondok. A www.c3.hu/~alphagr/ honlapjukon cáfolni próbálják a Big Banget egy olyan cikkben, ami lehet, hogy a laikus számára átejtésnek jó, de alapvető fizikai tényeket nem ért az írója (mint pl. a kozmológiai vöröseltolódás, vagy a Stefan-Boltzmann törvény).

A Sachs-féle elektrodinamikáról írott cikkfolyamukat egyetlen cikk hivatkozza (http://arxiv.org/abs/math-ph/0311001), ami mellékesen szarrá cáfolja az egész hülyeséget. Amivel mellesleg a "Motionless Electricity Generator" nevű örökmozgójukat átnyomták az amerikai szabadalmi hivatalon, akik inkább megadták magukat, mert se felkészültség, se kapacitásuk nem volt az "elméleti háttér"-ként felsorolt cikkek ellenőrzésére.

Egyik társszerzőjük egy kb. 90 éves franciaprof, Jean-Paul Vigier, aki valaha de Broglie munkatársa volt: valószínűleg az ő neve miatt jelentek meg a cikkek egyáltalán, de még így is egy olyan lapban, mind a Found. Phys. Lett., ami pont az ilyen futóbolondok fóruma (az ELTE fizikus könyvtára épp ezért elő se fizeti: fölösleges pénzpazarlás lenne). Szegény öreg Vigier, lehet, hogy meg sem kérdezték, csak odaírták a nevét.

Egyáltalán gyanús a hosszú szerzői lista, ahol a tagok olyan affiliációkat sorolnak fel (pl. Oxford Univ. Theor. Phys.), amik ellenőrizhetően hamisak. Ráadásul ilyen hosszú szerzői lista enyhén szólva nem tipikus az elméleti cikkeknél: az egésznek erős átejtés szaga van, mintha még a pedellus kutyáját is odaírták volna. Elméleti cikkeket ekkora együttműködésben írni nem szoktak, és szinte teljesen elképzelhetetlen a munka jellege miatt (az ilyen hosszú szerzői lista a konkrét munka igényes kísérleti cikkekre jellemző).

Szóval még pár ehhez hasonló infót fellelve úgy döntöttem, hogy tényleges tudományos vitatásra ez a társaság nem is érdemesítendő. Felesleges időpazarlás lenne, és nem is pazarlok erre több időt. Jó Tündér véleménye teljesen megalapozott.
Előzmény: Jo Tunder (15)